filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Національний конкурс публічного мовлення 2020

Національний конкурс публічного мовлення 2020

Спілка англійської мови України є частиною унікальної глобальної благодійної організації, яка об'єднує та надає можливість молоді та людям різного віку розвивати навички впевненого й успішного спілкування. Конкурс публічного мовлення англійською мовою, якому цогоріч виповнюється 12 років, є однією з найуспішніших програм Спілки. Цей конкурс найяскравіше демонструє одну з найголовніших цілей організації: дати можливість молодим людям впевнено спілкуватися, особливо на публіці, критично мислити та стати відповідальними й активними громадянами у світі глобальних змін і посиленої взаємодії.

Цього року півфінал та фінал конкурсу публічного мовлення відбувся 29 лютого 2020 року в Американському Домі у м Києві. Я хочу щиро подякувати всій команді Американського Дому та його директору Тетяні Стрельченко за допомогу в організації конкурсу та підтримку на підготовчому етапі та протягом самого дня конкурсу.

Тема цьогорічного півфіналу – “Not everything that is faced can be changed, but nothing can be changed until it is faced”. До півфіналу конкурсу були відібрані 18 учасників з різних регіонів України: Львівської області, Дніпровської, Івано-Франківської, Чернівецької, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської, Закарпатської, Хмельницької, Одеської, м. Києва та ін. Учора вони інтерпретували цю тему, представляючи свої чудові, натхненні виступи. Ці обдаровані молоді люди змагалися за перемогу, щоб представляти Україну на Міжнародному конкурсі публічних виступів у Лондоні у травні 2020 року. Всі вони доклали великих зусиль, щоб пройти до півфіналу, і ми пишаємось їхніми досягненнями.

Виступи оцінювали почесні судді конкурсу: 1) Джеймс Віттінгем, юрист з програми та розвитку IREX в Україні; 2) Пей Цай, експерт з політичних питань Посольства США; 3) Лариса Ярова, член керівного комітету Спілки англійської мови України, завідувач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ; 4) Юлія Верещак, член Спілки англійської мови України, одна з 5 фіналісток Міжнародного конкурсу вчителів англійської мови 2019; 5) Владислав Данилейко, член керівного комітету Спілки англійської мови України, юрист DLA Piper Ukraine, переможець національного конкурсу 2014 року.

Після рішення суддів сім кращих доповідачів вийшли до фіналу, де виступили з непідготовленими промовами на задану тему. Преможцем конкурс публічного мовлення 2020 стала Ніколь Корольчук, родом з м. Ужгород, а зараз студентка Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. За вибором аудиторії вона також виявилася найкращим оратором. Друге місце посіла Вероніка Зімон, студентка Національного університету України «Дніпро Політех».

Мої найщиріші вітання переможницям змагань, а також усім учасникам конкурсу! Дякуючи Вам, цей конкурс став таким успішним заходом. Сподіваюсь, вам усім сподобався цей фантастичний день, наповнений хвилинами позитиву, духовного зростання та натхнення!

Надія Іваненко,
Голова Спілки англійської мови України

Інформацію надано факультетом іноземних мов