filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ВІДКРИТО ПАМ’ЯТНУ ДОШКУ ЛЕОНІДУ КУЦЕНКУ

ВІДКРИТО ПАМ’ЯТНУ ДОШКУ ЛЕОНІДУ КУЦЕНКУ

29 травня 2019 року в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті ім. В. Винниченка відкрито пам’ятну дошку відомому науковцю і педагогу Леоніду Куценку.

Леонід Васильович - відомий літературознавець, працював на кафедрі української літератури, а також тривалий час очолював філологічний факультет.

Вшанувати пам’ять відомого науковця прийшли викладачі, студенти, а також випускники факультету різних років не тільки з міста й області, а й з усієї країни.

“Леонід Куценко був першовідкривачем імені Є. Маланюка для України. Його науковий доробок, присвячений відомому письменнику, досі залишається найґрунтовнішим у сучасному літературознавстві”, - зазначив професор Григорій Клочек.

Відомий науковець Володимир Панченко пригадав, як відбулося знайомство Л. Куценка з творчістю Є.Маланюка: “У 90-і роки книгу з творами письменника, видану за кордоном, привіз Леоніду Васильовичу його рідний брат, і Л. Куценко зацікавився творчістю талановитого земляка”. В. Панченко також відзначив, що Леоніда Куценка студенти й колеги “не просто поважали, його — любили”.

Життя відомого літературознавця трагічно обірвалося 22 грудня 2006 року.

Меморіальну дошку Л. Куценку створив скульптор Віктор Френчко, який є автором пам’ятника Володимиру Винниченку, встановленому на площі перед Центральноукраїнським державним педагогічним університетом ім.В.Винниченка.

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій