filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Про сильних жінок і не тільки

Про сильних жінок і не тільки

Двадцять другого листопада на факультеті філології та журналістики відбулася зустріч з майстром слова, лауреатом Шевченківської премії - письменником Володимиром Яворівським.

Автор презентував свій новий роман «У мене вечеря з Ісусом», над яким працював два з половиною роки. Лиш два тижні тому пан Яворівський поставив крапку в цій праці, і вже за півтора тижні роман вийде з друку.

Володимир Олександрович розповідає, що роман «про початок України, про княгиню Ольгу - хитру, розумну, жорстоку, могутню жінку з могутнім характером, яка очолила країну і за правління якої не було жодної війни».

Автор наголошує, що роман «важко дався». Робота над твором потребувала прочитання великої кількості літератури різного напряму - історична, художня.

Також пан Яворівський нагадав про свій «не» новий роман, у якому йдеться про трагічну та дивовижну долю Катерини Білокур - художниці-самоучки. Книга, створена на початку 80-х років минулого століття, досі залишається бестселером і прочитується на одному подиху. Роман «Автопортрет з уяви» було перевидано видавництвом у 2018 році. На обкладинці фрагмент картини Катерини Білокур «Квіти на жовтому тлі».

Зараз письменник працює над новим романом про гетьмана Івана Мазепу. Тож побажаймо пану Володимиру творчої наснаги, натхнення та чекаємо з нетерпінням на його літературну новинку на полицях книжкових магазинів!

Сабіна Мурадова,

студентка групи УА15Б, ФФЖ

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій