filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

«Позивний «Бандерас» - фільм, що торкає душу

«Позивний «Бандерас» - фільм, що торкає душу

Чотирнадцятого листопада студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету мали змогу переглянути кінострічку «Позивний «Бандерас» та зустрітися з авторами роману та сценарію до фільму - Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим.

Ми звикли дивитися кіно заради розваги. І не важливо, чи це комедія, чи історичний бойовик: за переглядом фільму ми розслабляємося, відпочиваємо тілом і душею. Та не цього разу.

«Позивний «Бандерас» — український військовий детективний фільм режисера Зази Буадзе. В основу стрічки лягли щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та розповіді воїнів АТО.

Перед показом сценаристи розповіли про процес роботи над фільмом, наголошуючи, що за браком екранного часу автори не мали змоги вкласти всі події, описані в романі та щоденнику, тому деякі моменти фільму можуть викликати питання, на які пан Дзюба та пан Кірсанов пообіцяли відповісти після сеансу.

Події фільму розгортаються восени 2014 року в зоні АТО. Група розвідників на чолі з досвідченим капітаном Антоном Саєнком (позивний «Бандерас») намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника Ходока. Завдання ускладнюється тим, що події відбуваються біля рідного села Бандераса.

Є фільми, над якими треба думати, з думками про які треба «переспати» не одну ніч, обмірковуючи кожну деталь, фразу та картину в цілому. Є фільми, виходячи з яких, довго не можеш прийти до тями та абстрагуватися від тільки що пережитих емоцій. Є фільми, які діймають до душі, занурюють у свій світ і довго не відпускають. Це - саме такий фільм.

У повній тиші та темряві залу минуло дві години. Лише коли вмикається світло і озираєшся навколо, розумієш, що фільм взяв за живе кожного, зворушуючи невідані досі почуття. Ти бачиш заплакані очі дівчат та похмурі обличчя хлопців: вони не дивилися кіно - вони його переживали, пропускали крізь себе.

Мурадова Сабіна,

ФФЖ, група УА15Б

 

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій