filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Химерні письменники в гостях у філологів

Химерні письменники в гостях у філологів

Чого б ви очікували від зустрічі з письменниками, яка починається головним саундтреком «Гри престолів»? Скажу відверто, я ледь могла всидіти на місці.

Шостого листопада на факультеті філології та журналістики відбулася презентація збірки прозових творів «Брама. Багряні ночі». Назва інтригує. Зазирнемо?

До студентів завітали автори, твори яких увійшли до книги: Ольга Мігель, Вадим Овчаров, Павло Дерман та Ольга Козій, наш викладач кафедри лінгводидактики та іноземних мов. Ця праця - перша антологія українського фентезі. Вона нараховує 27 творів-переможців із 500 заявлених на Міжнародному фестивалі фентезі 2017 року. Ці твори склали перший том антології. Автори гордо зауважують, що третина (!!!) другого тому належатиме кропивничанам.

Головна тема збірки - вигадані світи. У ній містяться оповідання, дії яких відбуваються в дуже несхожому на наш світі.

Ольга Мігель наголошує, що їм дуже пощастило з ілюстраторами, які дійсно відчули настрій оповідань та змогли максимально близько передати настроєвість творів. Письменниця розповідає, як мала гіркий досвід з некомпетентним ілюстратором і це дуже погано вплинуло на популяризацію її твору, адже “ все ж таки багато залежить від обкладинки”.

Для багатьох слухачів стало відкриттям, що в місті існує гурток толкіністів, які кожного тижня влаштовують рольові ігри за творами Дж. Толкіна.

У планах на майбутнє - створити україномовний літературний YouTube-канал, літературно-інформаційний журнал, який буде виходити щомісяця.

Побажаймо творчої наснаги та успіхів химерним письменникам та з нетерпінням чекаємо нових захопливих пригод, що вийдуть з-під їх пера!

Сабіна Мурадова,

студентка групи УА15Б