filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Лекція "Про піцу і демократію"

14 листопада на факультет філології та журналістики ЦДПУ ім. В. Винниченка завітали київські активісти Андрій Андрухович та Марія Леванова з громадської організації "Центр UA". У рамках другого етапу «Всеукраїнського туру «ЗміниТИ: взаємодія заради змін» було проведено зустріч зі студентами-журналістами, щоб зібрати та врахувати пропозиції найактивніших спільнот країни для успішної розробки плану впровадження реформ. "Ми в рамках туру проїжджаємо дуже багато українських міст, щоб прочитати лекцію "Про піцу і демократію". Тобто, ми маємо з'їсти піцу і, власне, поговорити про демократію", - говорить Андрій Андрухович. Зустріч почалася з того, що троє майбутніх журналістів обрали три піци, після чого спікери обговорили зі студентами питання щодо впливу молоді на зміни та демократичні питання в країні.

"Такі лекції є дуже корисними для власного розвитку. Журналіст має бути ерудованим і, перш за все, знати устрій своєї держави", - розповідає студентка Валерія Семенкова.

«Досить конструктивна зустріч. Дізнався про те, як аналізувати дії депутатів і як замовляти піцу в “Челентано”», - каже Микита Шендеровський, студент першого курсу.

"Журналіст, якщо пише навіть про нігті, повинен бути обізнаним у юриспруденції, політології, соціології. Тому подібні тренінги є корисними як для студентів-журналістів, так і для усіх інших", - говорить завідувач кафедри журналістики, видавничої справи та редагування ЦДПУ ім. В. Винниченка Наталія Миколаївна Фенько.

Надія Ухаліна, студентка групи ВР15Б

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій