filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

На факультеті філології та журналістики і стіни поетичні

На кафедрі видавничої справи та редагування (філологічний факультет КДПУ ім. В. Винниченка) завдяки кропивницьким активістам  з Фундації регіональних ініціатив, серед яких є і випускники факультету філології та журналістики, з’явилася поетична стіна з віршованими рядками Ліни Костенко. Це вже 9 локація у рамках проекту “Поезія стін”. 

Поетична стіна – це особливий подарунок з нагоди 95-річчя університету та 86-річчя факультету. “Цьогоріч святкуємо 95-річчя з дня народження педагогічної освіти на Кіровоградщині. Як на мене, наш університет у цьому процесі відіграв провідну роль. З нагоди тижня факультету наші студенти-журналісти, оскільки вони дуже креативні люди, зробили такий подарунок. Я про нього знала, але не зовсім уявляла, як виглядатиме поезія на стінах. Те, що вийшло, мені дуже подобається. Такі слова, звісно, мають бути на стінах. Це справді сміливий виклик буденності, тим звичайним подіям, які навколо нас відбуваються, які ми почасти не помічаємо”, – поділилася враженнями Людмила Кричун, декан факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка.

“До активістів проекту ”Поезії стін” звернулася викладач кафедри видавничої справи та редагування Ірина Ткаченко з пропозицією реалізувати цей проект в аудиторіях. Оскільки я сама випускниця цієї кафедри, то радо відгукнулася на таку пропозицію. Працювали над локацією два дні, спочатку нанесли слова, на другий день художниця Анастасія Кухаренко додала декоративний елемент – червоні троянди. Це саме те оновлення кімнатного простору, якого не вистачало мені під час навчання, але тепер воно радуватиме нинішніх студентів і, можливо, спонукатиме до змін, надихатиме їх на нові видавничі проекти”, – розповіла координатор арт-проекту “Поезія стін” Олена Сідорова.

img 02

Ірина Ткаченко так прокоментувала цю подію: «Проект Поезія стін так символічно знайшов своє продовження на Факультет філології та журналістики КДПУ ім. В.Винниченка. Реагує факультет на новітні тренди, використовує сучасні формати популяризації поезії. Чому? КДПУ ім.В.Винниченка святкуватиме 95-річчя, а факультет, де поезія є майже на рівні з державною мовою, 86 річницю. Свято! І вірш було обрано відразу.  Так приємно, що серед ініціаторів Поезія стін є випускники Кафедра видавничої справи та редагування, які знаходять дивовижні способи нагадувати про себе, змінювати цей часопростір, надаючи звичним речам (стінам) позитивної інакшості». 

img 03

Інформацію надано факультетом філології та журналістики