filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Мова – це глибина тисячоліть

DSCN32009 листопада – це справжнє свято не лише для філологів, а й для всіх людей, у яких в серці живе Україна. Саме цього дня знайшли своє особливе місце на календарі два свята – День вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця та День української писемності та мови.  За традицією,  цього дня в Україні покладають квіти до пам’ятника Несторові-літописцю, відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою та розпочинають щорічний Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.

Для нашого факультету цей день є настільки важливим та очікуваним, як іменини для дитини. Адже ця дата автоматично стає святом кожного філолога. Натхненні обличчя, веселий сміх і високе українське слово – ось частинка душі свята.

А для тих, хто хоче ще більше дізнатися про цей великий день для життя факультету філології та журналістики, у методичному кабінеті (а для першого курсу нагадаю, що це аудиторія 309) оформлено стенд до Дня української писемності та мови. Тож підходимо і читаємо, а читаючи, розвиваємося. Як це роблять учні 11 філологічного класу  педагогічного ліцею.

Анна Токарчук,
студентка 51-ої групи