filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

«Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»

7-го жовтня на факультеті філології та журналістики, який відзначає свою вісімдесят четверту річницю,  відбувся конкурс  читців поезії Василя Симоненка. 

У заході,  організованому кафедрою української літератури, взяло участь більше 20-ти шанувальників поезії митця, а насолодитися виконанням віршів прийшло  чимало студентів та викладачів.

Організаторам та виконавцям вдалося створити творчу атмосферу конкурсу: емоційне прочитання кожної поезії (інколи настільки чуттєве, що йшов мороз по шкірі), вдало підібраний відеоряд, професійна робота ведучих, а ще голос самого Василя Симоненка! Той, що зберігся лише на старому аудіозаписі. Але це був голос не з минулого, а голос сьогодення, голос майбутнього.

Незалежне журі оцінювало виконання за такими критеріями: знання тексту, розуміння ідеї та емоційна складова. За результатами таємного голосування 3-є місце посіли студентки III курсу факультету філології та журналістики Олександра Крикун, Юлія Вербіцька та Дар’я Рогова. Друге місце розділили між собою студенти III курсу Вікторія Гапоненко та Артем  Луценко. Найбільше симпатій завоювала студентка I курсу Карина Геніх.

Вікторія Гапоненко,
студентка 33-ї групи