filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ДО ДНЯ ПРАЦІВНИКА ОСВІТИ

fenko.jpg

Наталія Миколаївна Фенько: «Я все про тебе знаю».

«Все, що я а зараз розкажу – досить нудна штука» – так починається звичайна лекція завідувача кафедри видавничої справи та редагування Наталії Миколавни Фенько.

Перший курс. Перша пара. Дисципліна «Теорія журналістики». До аудиторії заходить серйозна жінка й відразу ж кидає поглядом на аудиторію, ніби промовляючи кожному у вічі: «Я все про тебе знаю». Кілька слів про себе: викладач, кафедра, назва дисципліни, зустрічаємось двічі на тиждень, у січні екзамен. Невеличка пауза. Наталя Миколаївна вже мило посміхається і каже: «Не знаю чому, але мені часто кажуть студенти старших курсів, що на початку навчання вони мене страшенно боялися». Погляд викладача знову стає серйозним, а першокурсники перешіптуються, що до цих слів так званого «страху» в них не було, але тепер – над цим замислились.

Щойно перелякані першокурсники дістають товстелецькі блокноти (щоб на всі предмети вистачило до 5-го курсу) і готуються писати кількагодинну лекцію, Наталя Миколаївна знову мило посміхається і радить поберегти ту макулатуру для інших дисциплін: «Журналістики навчити неможливо, тому писати ми будемо мало». Після таких слів кандидат філологічних наук, хоче вона того чи ні, а стає улюбленим викладачем і наставником аж до бакалаврської мантії.

 «Мешканці» 412-ої аудиторії п’ятиповерхового корпусу знають Наталю Миколаївну як викладача, якому постійно потрібне медіа-обладнання. А це означає, що господарі мають звільнити територію, щоб майбутні акули медіа могли прослухати бадьору лекцію Миколи Вересня або ж розібрати покадрово випуск місцевих новин. Видавці опановують свою майбутню професію, переглядаючи різні відео, гортаючи газетки і майже не нотуючи «нудні теорії».

А говорячи серйозно про Наталію Миколаївну Фенько, варто сказати, що вона мудра жінка, чудовий викладач, який знаходить індивідуальний підхід до кожного, професіонал своєї справи. Хоча, які можуть бути серйозні розмови, якщо йдеться про викладача з неперевершеним почуттям гумору та незрівнянною акторською майстерністю? Пари Наталії Миколаївни – відпустка від восьмиповерхових філологічних логарифмів, ці подорожі завжди насичені та яскраві.

Ольга Ткаченко, студентка 33-ї групи
 факультету філології та журналістики