filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Жити «Бригантиною» – це щастя!

  Спогадів намисто в’ється,
Кольорових днів перлини!
Ти залишишся у серці,
Моє щастя – Бригантина!

ann3.jpg

Моя доля, моя маленька бригантина, причалила до берегів безмежного щастя під назвою дитячий оздоровчий заклад «Бригантина». Цьогорічне літо було розмальовкою, яку я кожного дня по сторіночці розфарбовувала кольорами радості, успіху, натхнення – це найяскравіші барви та найтепліші тони, подаровані дитячими посмішками та словами! Три табірні зміни минули дуже швидко, мов три теплі ковтки солодкого напою. Такі різні, особливі, незрівнянні! Любов до дітей, яку я завжди мала в душі, знайшла своє гніздечко, адже нема нічого кращого, ніж віддаватися силами, ідеями, думками, кожною секундочкою тим, хто чекає на казку, на диво, на свято! 

Табір «Бригантина» – перлинка лісостепового краю, що ніжиться водами Синюхи, а ще й сосновий ліс – джерело корисного, наповненого сосновими смолами, повітря… Чи можна знайти краще місце для оздоровлення та відпочинку?! Бригантина понад двадцять років дарує діткам щастя, постійно удосконалюючись, оновлюючи матеріальну й технічну базу; культурно-масова робота спрямована на активне, насичене різноманітними іграми, різноплановими розвагами дозвілля, яке йде в ногу з часом, за сучасними тенденціями. Особливої уваги заслуговує, звичайно, вожатський колектив, або навіть бригантинівська вожатська сім’я, – це дружня команда молодих, активних, завзятих хлопців та дівчат, які горять новинками, цікавинками, родзинками того, як зробити кожен наступний день ще цікавішим, ще кращим. Бригантинівський режим дня розписаний не по годинах, а по хвилинах, дійсно, істинно звучить девіз табору: «Нема суму ні хвилини на борту у бригантини!».

Звісно, за кожною мудро й  талановито збудованою стіною стоять люди. Творцями такої Бригантини, з якою я познайомилася, є директор Микола Теофанович Наконечний, заступник директора з виховної роботи Вікторія Валентинівна Наконечна та старша вожата Дар’я Дмитрівна Маркіна. Досвід, енергія, креатив – запальне тріо, що разом і в огонь, і у воду. Цим людям хочеться сказати безмежне «Дякую!», і я його говорю! Спасибі вам, мої дорогі, рідні серцю наставники-натхненники, за два яскраві, щасливі місяці, за надзвичайно приємну співпрацю, що врешті-решт подарувала не лише звіт із практики, а й дещо набагато більше – життєвий досвід, дружню підтримку, душевне взаєморозуміння. Знаєте, коли за штурвалом такі Люди, як ви, то у стократ зростає впевненість, що все буде добре, адже людяність, щирість, відданість народжені для того, аби робити ближніх щасливими!

Я вдячна своїй життєвій бригантині за те, що я опинилася саме в цьому таборі, саме з такими чудовими людьми. Так, бути бригантинцем – звучить гордо! Жити Бригантиною – це щастя! 

КОДЕКС ВОЖАТОГО

Тижвожатий – надлюдина, що працює 24 години на добу і навіть більше!

Тижвожатий – 9 в 1: мама-тато-бабуся-дідусь-братик-сестричка-друг-учитель-подушка, у яку інколи хочеться поплакати.

Тижвожатий знає напам'ять ім’я, прізвище, дату народження, місце проживання, номери телефонів сорока дітей і їхніх батьків!

Тижвожатий має стартовий пакет лайф, мтс, діджус, білайн і навіть стаціонарний телефон носить у кишені (і таке треба)!

Тижвожатий готовий прокинутися о дванадцятій годині ночі і розповісти путівку дня, тижня, місяця і навіть сезону!

Тижвожатий готується до грандіозного концерту за півдня!

Тижвожатий уміє танцювати, співати, декламувати, малювати, ліпити коників із глини, моделювати літачки, а якщо, не дай Боже не вміє, то тижвожатий швидко вчиться!

Тижвожатий має у запасі 10500 ігор, розваг, конкурсів!

Тижвожатий зобов’язаний знати усі пісні, кричалки табору.

Тижвожатий придумає та організує будь-яке свято, адже тижвожатого вчили на методиці соціально-виховної роботи.

Тижвожатий має знати усе про все і про всіх: хто кому подобається, хто в кого забрав цукерку, де чия шкарпетка, кому куди хочеться прогулятися на тихій годині, кому що сниться вночі і що кому засвербіло

Тижвожатий завжди має гарний настрій, посміхається і плаче тільки від щастя.

Тижвожатий дуже любить дітей свого загону, дітей із інших загонів, просто дітей і недітей теж тижвожатий любить.

Тижвожатий – пишається, коли йому кажуть: «Ти ж вожатий!»

Ганна Дудник, студентка 42 групи