filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Американські канікули, або Америка очима філолога

Багато людей хоче побачити інший світ, виїхати за кордон. Цього літа мені вдалося трохи відчути, як воно там, де нас нема. Почалося все з легенького дрижання колін в аеропорту Бориспіль, 17 годин високо над землею – і ось вона, «нога України», на іншому континенті. За три місяці перебування в Сполучених Штатах було багато  і хорошого, і поганого, тож почнемо розвіювати деякі міфи про життя  за океаном.

      

Америка ... Ти виходиш з дому, а люди на вулиці тобі посміхаються; ти йдеш до магазину, а продавчиня питає, як в тебе справи; на вулиці неймовірна спека, а за 15 хвилин – океан, великий та безмежний. Америка – це постійна робота з ранку до вечора, але так само і постійна самостійність. Одним словом – зовсім інша країна. Найбільше вразив Нью-Йорк! Однозначно можна сказати, що місто просто неймовірне. Неймовірне за своїми розмірами, кількістю людей, кількістю можливостей і такою ж самою кількістю втрачених сподівань. Вулиці, заповнені машинами, забудовані космічними багатоповерхівками, сповнені голосами людей, які постійно кудись поспішають. Відчуваєш себе маленькою, маленькою людинкою серед великих технологій.

Звісно, приїхавши в іншу країну, починаєш помічати й розбіжності у ставленні людей один до одного. Американці дуже усміхнені, веселі, завжди готові прийти тобі на допомогу, та до українців їм ще дуже далеко. Тільки в нашій країні ти можеш поговорити з людиною, їдучи потягом, і дізнатися все про її життя; тільки в нашій країні можна мати багато друзів і бути впевненим у тому, що в будь-який момент ти зможеш просто поговорити з ними за чашкою кави. В Америці люди більш замкнені, скуті, скупі на емоції, тож українцям там трохи важко. Багато людей, їдучи за кордон, залишаються там жити, тому що там краще, дешевше, комфортніше. Але, навіть побачивши трохи інше життя, починаєш ловити себе на думці, що краще рідної домівки нічого немає. Тому, погостювали – і досить. Найприємніша у світі річ – це відчувати, що ти вдома!

 

Ольга Галушка, студентка 43-ї групи

факультету філології та журналістики

1.jpg2.jpg3.jpg_4.jpg_5.jpg