filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Першокурсники факультету філології та журналістики розказали про свій перший день в університеті. Спойлер: їм сподобалося!

Першокурсники факультету філології та журналістики розказали про свій перший день в університеті. Спойлер: їм сподобалося!

Минув перший навчальний тиждень для вчорашніх випускників – і нинішніх першокурсників. Вони вже потроху освоюються в аудиторіях, звикають до університетського розкладу, знайомляться з викладачами. І згадують перший день в якості студента як сон – повний хвилювань і нових знайомств, сонячний і щасливий.

«08:57 і я молюсь, щоб не спізнитись у перший день на першу ж пару. Уже уявляю собі ці погляди, сповнені презирства, і свої від сорому почервонілі щоки. Але ось наближаюся до університету, до світлої і затишної будівлі, яка на наступні 4 роки стане мені домом, і зітхаю з полегшенням.
Сходи ведуть на п’ятий поверх, до 506-ої авдиторії. Дозволяю собі ще крихту сумнівів, чи в ту аудиторію йду. Ніколи не думала, що жарти про першокурсників, які шукають аудиторії, виявляться не просто жартами. У цю мить відчуваєш себе першокласником, який боїться зробити зайвий крок не в той бік. Невідомість лякає, та все ж хвилювання приємне.
Перше, що запало мені в серце, – це добрі очі викладачів, і не тільки через те, що облич не видно за масками. А ще – стіни університету, що немов просочені сонцем. І я сподіваюся, що це сонце скоро оселиться й у наших студентських головах, бо в ці перші дні там поки що тільки вітер».

Марія Ніколенко

«Напевно, як і всі, я хвилювалась у перший день навчання. Але, прийшовши до університету, зрозуміла, що дарма. Мені так сподобалась атмосфера, викладачі, одногрупниці, що тепер кожен день в університеті для мене – це свято. Відчуваю, як в мені росте непереборне прагнення успіху, мотивація вчитися і досягати вершин.
Ніколи не бійтеся чогось нового, навпаки, йдіть до цього з відкритою душею і серцем».

Діана Плахотня

«Перша пара викликала дуже незвичні, але приємні емоції. Знайомство з викладачами вийшло веселим та відкритим. Відчуття чогось нового супроводжувало мене протягом усього дня. Я задоволена, що стала студенткою цього університету».

Анастасія Кармазін

«Ось і настав перший день у новій для мене ролі – ролі студентки. Завдяки ліцею, я вже дещо знала про університет, але нотки хвилювання перед першою парою з новими людьми в нових обставинах давали про себе знати. На щастя, уже після першого навчального дня я видихнула з полегшенням, оскільки зрозуміла, що Центральноукраїнськиий – це університет з напрочуд щирими й талановитими людьми, теплою атмосферою, цікавими парами, душа якого для мене тепер зосереджена на факультеті філології та журналістики. Я впевнена, що не помилилася з вибором і зможу стати частиною цього креативного, творчого місця».

Валерія Назарова

«Довгоочікуваний перший день навчання, неймовірні емоції та переживання – важко повірити, що я все-таки стала студенткою цього чудового університету. Коли перебуваєш на території університету, тебе охоплюють чарівні враження, це місце по-справжньому гарне й особливе. Я знаю, що буде важко, але також знаю, що все буде добре, що студентські роки будуть наповнені цікавими подіями та щасливими днями».

Владислава Багмет

«14 вересня. 506 аудиторія, у якій зібралося близько 50 людей. Так почався новий етап у моєму житті.
Щирі й відкриті викладачі, що відповідають на будь-які, навіть дурнуваті, питання. Це дуже важливо, і не один я це розумію. Відчуваю, що до цих людей можна вільно прийти за порадою.
Спочатку я думав, що буду навчатися у двоповерховому корпусі, проте п’ятиповерхівка якось дуже швидко, майже відразу, стала мені рідною. Я дуже радий, що сюди вступив».

Денис Мостовик

«Ще з дитинства я мріяла стати студенткою факультету філології та журналістки. Йдучи на першу пару, я дуже хвилювалася, а коли познайомилася з викладачами – увесь мій страх зник. Тієї миті я усвідомила, що моя мрія здійснилася, і тепер з впевненістю можу сказати, що мій факультет – найкращий».

Дар'я Стернард

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій