filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ЦДПУ – це любов

ЦДПУ – це любов

Зараз мені 24, а до порогу цього, такого рідного мені тепер, університету я прийшла у 18. Стояла на сходах, затамовувавши подих від архітектури двоповерхового корпусу, і мріяла, як вперше прийду на лекцію, якими будуть ці суворі і мудрі викладачі. І я страшенно боялася не потрапити на державне місце, тоді це було питання "життя" та "смерті". Ну, інакше кажучи, питання чи матиму я вищу освіту взагалі. Про це не напишеш коротко. Здається, це історія одного маленького життя - студентського.

Я гордо носила звання студентки, бо ЗНО таки склала чудово і державне місце було за мною. Перший навчальний день пам'ятаю досі - у цих коридорів свій особливий аромат і, йдучи ними, здається, що саме так дихає вічність та мудрість. Щось у них було для мене магічно-особливе. Три перших роки я щоденно відвідувала заняття, боролася за стипендію, ходила на мітинги, приймала участь у різних поетичних конкурсах, навіть студентську театральну студію не оминула. Жила в гуртожитку і вчилася сприймати життя серйозніше. А воно внесло свої корективи, я не встигла озирнутися, як на 4-ому курсі, я стала дружиною та мамою. Диплом бакалавра захищали вже з донечкою разом! Саме в цих стінах з Каріни-дівчинки виросла Каріна Костянтинівна - так мене назвали мої перші учні. І цей фантастичний рік викладання в школі - теж досягнення, за яке варто дякувати рідному ЦДПУ.

Зараз я захищаю диплом магістра, вже з синочком. Певне, мої діти студенти ЦДПУ ще з утроби! І я залишилася Каріною Костянтинівною - але, вже директором козацького селища "Мамаєва Слобода". Бути впертою, терплячою, я б навіть сказала - незламною - я навчилася за цих 6 років.

Мої викладачі (я кожного пам'ятаю, і маю на увазі) навчили мене своїм прикладом найголовнішого - рухатися вперед, долаючи усі можливі перешкоди! Вони мене надихали, просто дивлячись на них не можна було не бажати ставати кращою та успішнішою. Вони захмарні! І це слово, я теж вперше почула в цих стінах! За підтримку, за розуміння, за той вклад знань, які я тут здобула - низький уклін усім викладачам! Тут я зросла і сформувалася, як особистість, завдяки Вам!

Кожному абітурієнту, звісно, тому, метою котрого є не просто диплом, а знання, я раджу свою альма-матер! І превеликий жаль інколи мене обіймає тому, що не всі роки я могла щоденно бігати на лекції, багато цікавезного та корисного я втратила. Адже, кожен викладач - це еліксир мудрості, слухаєш і думаєш: "Ну, як в одній людині міститься стільки знань, креативності, думок, таланту!?" Це питання так риторичним і лишилося.

ДЯКУЮ! Безмежно ДЯКУЮ! Була рада бути Вашою студенткою! Тільки квітувати та перемагати бажаю рідному ЦДПУ!

Карина Плахтник,
студентка факультету філологі та журналістики

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій