filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Знайомство з батьківщиною Василя Сухомлинського

Знайомство з батьківщиною Василя Сухомлинського

Двадцятого грудня я мав щастя побувати в поїздці, організованій обласним осередком письменницької організації (НСПУ). Я був одним із представників літературної студії "Ліра" під керівництвом Олександра Косенка. Це було надзвичайно цікаве та змістовне знайомство з батьківщиною Василя Сухомлинського. Перші відвідини цього краю запам'яталися натхненною щирістю, новими знайомствами з непересічними людьми, оскільки кожен учасник поїздки - поет чи прозаїк, себто талановита особистість.

Я читав свої твори для старшокласників Онуфріївки та Павлиша. Звісно, нові люди надихають, деякі учні зацікавлено сприймали магію слова, підходили фотографуватися, й це невимовно тішить.

Особливо запам'яталася екскурсія в музеї Василя Сухомлинського. Укотре пересвідчився, що це людина неймовірного таланту. Відчув, що стіни, у яких творив геній, наповнюють світлом та теплом. Я дізнався безліч цікавих фактів про Сухомлинського, що спонукають мене більше й детальніше вивчати його спадок. Наприклад, власна бібліотека Василя Олександровича налічує близько 9 000 книжок (!), а ще він завше зустрічав кожного учня на порозі школи. Лише уявіть, у Китаї багато шкіл працює за його методикою, педагоги складають іспит за книгою Василя Сухомлинського «Сто порад учителеві»!

На мою думку, для кожного майбутнього педагога він повинен бути прикладом і наставником. Ми не повністю відкрили цю багатогранну й незвичайну особистість, але, безсумнівно, його творчість карбує Людину сповнену світлом.

Максим Бричка,
студент групи УП19Б

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій