filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ВРАЖЕННЯ ВІД КОНКУРСУ

02 лютого 2019 року у приміщенні Американського дому (м. Київ) відбувся всеукраїнський конкурс публічного мовлення 2019. У цьому конкурсі приймало участь 14 учасників з усієї України, які мали приготували промову на тему “Nature is a common language”.

Конкурс відбувся у два етапи: у першому етапі, а саме півфінал, приймали участь усі 14 учасників, які виголошували 5-хвилинні промови. Після виступу кожного з учасників, всі (в тому числі й журі, слухачі та учасники) могли задати запитання кожному з виступаючих. Жюрі мало змогу оцінювати за декількома критеріями, такими як тривалість промови, влучність промови та наявність / відсутність помилок в англійському мовленні. Півфінал тривав близько двох годин, який переривався 20-хвилинною перервою. 

Після виступу усіх учасників, журі визначило 5 фіналістів. Фінал тривав близько 2 годин, в якому учасники по черзі, протягом 10 хвилин мали підготувати промову на вибрані ними теми. Тривалість фінальної промови — 3 хвилини. Після виступу кожен, як і в півфіналі, мав право задати учаснику запитання. Після промови останнього фіналіста було оголошено про 40-хвилинну перерву, в якій жюрі обирали переможця конкурсу. Окрім цього, кожен з аудиторії, в тому числі й учасники, мали змогу проголосувати за того мовця, який сподобався найбільше.
Після оголошення переможця конкурсу кожен з учасників був нагороджений сертифікатом учасника конкурсу, а переможець та обранець аудиторії отримали особливі призи. Після нагородження було зроблено загальне фото учасників конкурсу, а після цього кожен міг сфотографуватися з переможцем та поспілкуватися з членами журі, висловити їм слова подяки та побажання.

Тимофій Вашека
Півфіналіст конкурсу