filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Нас об'єднала любов до творчості Вільяма Шекспіра

Студентка 1 курсу  11 групи факультету іноземних мов Дар’я Пучніна:

У четвер, 26 квітня 2018 року в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті ім. В. Винниченка за підтримки народного депутата О. Горбунова відбувся п’ятий щорічний Національний конкурс читців сонетів У. Шекспіра. Участь у цьому заході традиційно взяли учні 10-11 класів шкіл та студенти вищих та середніх закладів освіти з Кіровоградщини й інших регіонів України.

 

Я студентка 1 курсу  факультету іноземних мов хочу поділитися своїми враженнями. Під час конкурсу я отримала багато позитивних емоцій. Я вважаю, що це дуже гарний досвід як  для школярів, так і  для студентів. Минулого року я також приймала участь, навчаючись в 11 класі, і  пройшла в півфінал. Цього року я вирішила знову спробувати свої сили. І виявилось недарма. Я зайняла почесне 2 місц . І дуже задоволена. Хоча, насправді, навіть участь і перегляд цього  чудового дійства  приносить велике задоволення. Всі читці  різні, і кожен інтерпретував свій сонет по-своєму чарівно. У фіналі я розповідала відомий усім сонет 130. Та окрім мене його розповідали ще два учасник. І кожен виступ був особливим, який відрізнявся своїм емоційним забарвленням.

Атмосфера в залі була дуже дружелюбною та веселою. Конкурс є надзвичайно корисним для особистого розвитку. Адже публічно виступати та  побороти всі свої страхи та переживання – нелегка справа.

Я дуже вдячна організаторам, виступаючим і підтримці з боку студентів та викладачів за цей чудовий досвід.

Студентка 1 курсу 11 групи факультету іноземних мов Вікторія Попова:

Я завжди захоплювалася красою шекспірівського слова, тому почувши про цей конкурс, не вагаючись, вирішила взяти участь. Це був чудовий досвід для мене, адже я змогла збагатити свою лексику та подолати страх виступу перед публікою. Було дуже цікаво чути виступи інших учасників та переживати емоції, які кожен з них намагався передати своїм виступом. Також для мене було великим задоволенням прочитати свої улюблені сонети публіці, яка цікавиться творчістю У. Шекспіра не менше, ніж я. Адже усі ми прийшли з різних навчальних закладів, але всіх нас об'єднала любов до творчості Вільяма Шекспіра. Тож, дякую організаторам за таку чудову нагоду стати частиною незабутнього заходу, завдяки якому я отримала безцінний досвід та чудово провела час.