filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Полонені словом Шекспіра

У четвер, 26 квітня 2018 року на базі ЦДПУ ім. В. Винниченка за підтримки народного депутата О. Горбунова відбувся п’ятий щорічний Національний конкурс читців сонетів У. Шекспіра. Участь у цьому заході традиційно взяли учні 10-11 класів шкіл та студенти вищих та середніх закладів освіти з Кіровоградщини й інших регіонів України.

Зал бібліотеки ЦДПУ, в якому відбувалося дійство, відвідали також багато глядачів, які щиро підтримували усіх учасників.

IMG 8e6368f74ae17650c1b9f8017f02e2e5 V result

Розпочався захід із сумної ноти – хвилини мовчання, таким чином усі присутні вшанували пам’ять Данілко Маргарити Іванівни, голови Спілки англійської мови в Україні, яка напередодні пішла з життя, але назавжди залишиться у нашій пам’яті. Після цього один за одним 27 учасників півфіналу демонстрували свої здібності у декламуванні сонетів, і 9 конкурсантів ввійшли до фіналу. У завершальному етапі конкурсу члени журі визначили своїх фаворитів та оголосили імена переможців, яких нагородили щедрими подарунками та грамотами. Відтак, 3 місце посіли відразу двоє учасників – Вадим Білодід (студент будівельного коледжу м. Гайворон) та Анна Охлобяк (Кіровоградська гімназія нових технологій навчання), на 2 місці опинилась студентка 1 курсу ЦДПУ Дарія Пучніна. А найбільше того дня фортуна посміхнулася мені – студентці 2 курсу ЦДПУ Олені Джус, я посіла 1 місце.

Зізнаюся відразу, що перемога, до якої я йшла 3 роки поспіль, була нелегкою. Ще в 11 класі я вперше взяла участь у цьому конкурсі, проте на тому не зупинилася, адже подібні заходи – це прекрасна можливість знайти себе, дати волю власним емоціям та просто отримати насолоду від перебування в колі розумних, талановитих, полонених словом Шекспіра людей. Тож, я закликаю всю учнівську та студентську молодь України брати участь у цьому конкурсі, розкривати свої таланти й отримувати від цього задоволення. Завдяки можливості бути частиною цього конкурсу, особисто я здобула колосальний досвід, купу нових знань та вмінь, що неодмінно допомагають мені як у навчанні, так і в повсякденному житті. Також я зрозуміла, що ніколи не можна здаватися, треба впевнено йти до своїх цілей і пам’ятати, що всі зусилля завжди винагороджуються.

Студентка 2 курсу

факультету іноземних мов

Олена Джус

 

Інформацію надано факультетом іноземних мов