filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Колектив факультету іноземних мов зазнав непоправної втрати

21 квітня 2018 року з життя раптово пішла доцент кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ДАНІЛКО МАРГАРИТА ІВАНІВНА.

Несподівана смерть забрала в рідних, друзів і колег щиру людину, талановитого керівника і педагога, завжди всміхнену, радісну, оптимістичну й неповторну красуню, яку добре знав цілий університет, педагоги міста й області, англісти всієї України і численні друзі з різних країн світу.

SAM 0732

Маргарита Іванівна була взірцем та прикладом для наслідування: студентів вона вражала ерудицією та професійними якостями, викладачів факультету – невичерпною енергією та завзяттям. Вона керувала десятками проектів, вивела в світ англійського слова сотні студентів, серед яких користувався незмінним авторитетом і повагою.

Усім, хто її знав, Маргарита Іванівна назавжди запам’ятається щирою людиною, талановитим керівником, волонтером та педагогом, яка користувалась високим авторитетом і повагою серед колективу та студентства. В серцях освітян назавжди залишиться світла пам’ять про неї.

Маргарита Іванівна Данілко закінчила Одеський державний університет ім. І. І. Мечникова у 1983 р. З 1985 по 1988 рр. навчалася в аспірантурі.

За роки роботи в університеті пройшла шлях від асистента (1983) до доцента (1996). Займала посаду завідувача кафедри англійської мови у 1995 – 2002 рр.

З 2008 року Маргарита Іванівна очолювала створену нею Спілку промовців англійської мови, яка зарекомендувала себе на високому професійному рівні серед аналогічних організацій всього світу.

Прощання з Маргаритою Іванівною відбудеться 24 квітня о 11.00 на Лелеківському кладовищі.