filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Мовний табір в гостях у Мовного центру

Літо – не лише час іспитів та хвилювань, це також чудова можливість по подорожувати, зустріти нових друзів та отримати нові враження. Ось і наші юні друзі з Літнього мовного табору Комишуватської ЗШ І-ІІІ ст Новоукраїнської районної ради Кіровоградської області 7 червня 2017 року традиційно завітали до університету. Мовний центр факультету іноземних мов радо вітає своїх старих знайомих, для котрих відвідини університету стали цікавою мандрівкою до англомовних країн світу, подорожжю у майбутнє та минуле. Викладачі Мовного центру запропонували юним знавцям англійської мови перевірити власні лінгвістичні та країнознавчі знання, а можливість зазирнути до аудиторій факультету та відчути гарячу атмосферу екзаменаційної пори багатьом дуже скоро допоможе прийняти важливе рішення щодо вибору майбутньої професії. Наступною зупинкою стала передана із Відня Приватна бібліотека пана Бернгарда Штільфріда, яка знаходиться у залі іноземної літератури Наукової бібліотеки університету.

Доктор Бернгард Штільфрід (1925-2011) – це відомий політичний та громадський діяч, історик і етнограф, учений і дипломат, а подаровані ним книги становлять надзвичайну цінність для студентів та науковців. Ось і наші гості не змогли залишитись байдужими, отримавши можливість доторкнутись до унікальних старовинних видань багатьма мовами світу.

У довгій подорожі гарний обід є важливою складовою. От і наші молодші друзі відчули себе справжніми студентами, спробувавши студентської каші, і не тільки, адже в їдальні вибір страв дуже багатий. Задоволені та з новими силами вони направились на завершальну екскурсію, цього разу в минуле – до Археологічного музею університету імені Нінель Бокій.

Цікава розповідь про історію нашого краю та цінні археологічні знахідки на його території не залишили жодного з юних гостей байдужими. Природничий відділ музею також викликав захват у школярів.

Нашим гостям так сподобалось в університеті, що багато хто пошкодував про те, що вступу доведеться чекати кілька років. Але ми сподіваємось, що таке знайомство з життям закладу багатьом з них допоможе прийняти вірне рішення в майбутньому, гарно підготуватись, та стати гідними студентами будь-якого з факультетів університету.

Мовний центр факультету іноземних мов завжди радий юним гостям!

Верещак Юлія, викладач мовного центру

Інформацію надано факультетом іноземних мов