filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Катерина Ільченко поділилася враженнями від участі в IPSC 2017

FB IMG 1495476148322Я мабуть ніколи не втомлюся говорити, що IPSC 2017 було маленьким життям. Кожен момент цієї події заслуговує на те, щоб залишитися в пам'яті назавжди. Цей короткий час дав життя безлічі нових дружніх і партнерських відносин, які знайшли один одного по всій земній кулі. Відстані в тисячі кілометрів уже не здаються нездоланними.

Поки враження від поїздки ще б'ють ключем, я хочу поділитися з вами найбільш пам’ятними подіями тижня, які я провела в якості представниці України в одному ряду з найталановитішими ораторами з 50 різних країн (досі це не вміщається у моїй голові) у Лондоні.

В першу чергу, поїздка в шекспірівський театр Ґлоуб була настільки інтерактивною і захопливою, що ми продовжували обговорювати її до кінця нашого тижня-марафону ораторської майстерності. У нас був дивовижний наставник Том Дейві. Він навчив нас методів, які використовують самі актори під час постановки на сцені п’єси Шекспіра “Макбет”. Цей тренінг дав кожній людині в групі необхідну дозу впевненості і допоміг дізнатися один одного краще!

По-друге, презентації країн учасників запам’ятались надовго! Таке враження, ніби я все ще чую у лівому вусі малайзійські мотиви скрипки, а в правому - заспокійливий італійський чоловічий тембр. За ці кілька годин обміну найбільш цікавими й смішними факти та історіями з наших земель я відчула, ніби здійснила навколосвітню подорож! Кордони ніколи не були більш стертими й водночас ясними, як у той день!

Останнє - промови! Так, саме те, заради чого ми всі й зібралися! Сорок п’ять людей зібралися разом, щоб говорити, і кожна людина мала свою власну історію, пов'язану з темою 2017 року - “To Define Is to Limit”. У той час, як я слухала промови своїх колег, мої емоції змінювалися від мурашок до страху, від співчуття до всеохоплюючої любові. Я безумовно рекомендую послухати! У наших виступах ми відкриваємось по-своєму, представляємо контраверсійні теми, поширені по всьому світові й важливі для тисяч і мільйонів людей.

Я дякую English Speaking Union від усієї душі за можливість бути частиною IPSC 2017! Цей конкурс доводить, що публічні виступи сприяють майбутньому без кордонів!

Катерина Ільченко,
учасниця IPSC 2017 від України