filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Любов до сили Шекспірівського слова

IMG 661120 квітня 2017 року відбулися півфінал та фінал Всеукраїнського конкурсу читців сонетів У. Шекспіра. Багато юних, талановитих та енергійних взяли участь у конкурсі. Я також мала щастя буди частиною цього діяння. 

Як учасник, можу сказати, що одним з найвідповідальніших етапів підготовки був етап вибору сонету, який мав не лише бути вірно інтерпретованим, але й пережитим. Іншим, не менш важливим, був етап переборення внутрішнього хвилювання, оскільки не кожен день ми маємо змогу виступати перед великою аудиторією.

Але, подолавши всі етапи, ти отримуєш масу різноманітних емоцій та вражень, величезний досвід і, на додачу, удосконалюєш свої навички, вимову та сприйняття англійського тексту.
Мені здається, що захоплення поезією втрачає свою цінність в плинності часу. І завдяки таким конкурсам, молодому поколінню прививають любов до сили слова, до прекрасного, та розкривають їх талановиті, можливо навіть ними самими незнанні, здібності.

Атмосфера панувала казкова. Всі присутні, навіть учасники, забувши про хвилювання та відчуття суперництва, занурилися в тонкощі Шекспірівського слова. Цей конкурс був більше зібранням людей, які захоплюються поезію, прагнучи віднайти всі її відтінки, аніж змаганням. Відчувалась дружня підтримка учасників, які надто сильно хвилювались, та лунали гучні оплески, повні захоплення, якщо прочитання сонету справляло враження.

Однією з приємних новин стала присутність іноземних гостей в якості членів журі. За їхніми словами, талановитість, певною мірою сміливість, тонке сприйняття слів сонетів та артистичність учасників вразила їх.

Тож, я вважаю, що конкурс читання сонетів У. Шекспіра є прекрасним шансом проявити себе, і, можливо навіть, розкрити нові, потаємні таланти.

Левченко Олена
студентка 1 курсу (11 група)
факультету іноземних мов