filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Досвід наших випускників

IMG 4235Сьогодні, 19 квітня, нам випала нагода познайомитись з Наталею Ткаченко. Наталя – випускниця КДПУ імені Володимира Винниченка. Вона навчалася за спеціальністю середня освіта, на факультеті іноземних мов. Будучи ще школяркою, Наталія хотіла обрати такий рід занять, який би не набридав, тому вона обрала вивчення іноземних мов. На питання, чи хоче дівчина працювати за професією, вона без вагань відповіла, що так.

Наталя ніколи навіть і не думала про волонтерство, але після закінчення магістратури вона заповнила анкету, і її було обрано волонтером. Вона отримала купу пропозицій щодо роботи, але для себе вона обрала найкращу. Їй запропонували волонтерську діяльність в місті Освенцим, Польща. У 1940–1945 роках тут існував один із найбільших нацистських концтаборів Аушвіц.

Її діяльність полягає у роботі з молодими людьми. Вона бере участь у різних молодіжних проектах, які дозволяють їй розвиватися та вивчати багато нового. Завдяки цьому Наталя вільно спілкується з людьми різних національностей і вже вивчила багато інформації з історії, хоч до цього вона була для неї, як щось незвідане і дуже філософське. Головними країнами-учасниками волонтерської організації є Польща та Німеччина.

Провівши рік у Польщі, дівчині там сподобалось, вона вирішила залишитися та продовжити свою волонтерську діяльність. Хотілося б також зазначити, що вона побувала у Німеччині, де освоїла німецьку мову, і зараз вільно нею розмовляє, а також в Ізраїлі. Вона відвідала Яд Вашем на горі Пам'яті в Єрусалимі. Це ― Меморіальний комплекс катастрофи та героїзму єврейського народу. Яд Вашем дбайливо зберігає пам'ять про жертв Голокосту і є всесвітньо відомим центром увічнення та вивчення трагедії. Понад п'ятдесят років Яд Вашем збирає імена жертв, документи і свідоцтва, проводить наукові дослідження, займається навчально-виховною роботою.

Наша зустріч була дуже цікава і приємна. Зважаючи на те, що Наталя сама була колись такою ж, як ми, вона надихнула нас на ще більше освоєння іноземних мов і, звичайно ж, до дій, до звершень. Також вона дала декілька порад у вивченні мов. Найголовніше ― це не боятись робити помилки, адже всі ми люди, і навіть носії мов часто припускаються помилок. Подібні зустрічі з людьми, які досягли певних успіхів, і які можуть розповісти про свій досвід, мотивують і стають поштовхом до вивчення мов.

Ірина Калюжна
студентка 102 групи