filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Ніколи не пізно почати нову сторінку

IMG 8026 PC“Dream until your dream comes true”
Aerosmith

Усі великі справи починаються з маленької мрії, яку іноді слід пронести через усе життя. Ґеіл Флістер Валліерес є прикладом такого сценарію подій. Ще зі студентських років вона хотіла допомагати іншим, стати корисною для суспільства, але життєва рутина змусила її відкласти мрію в довгий ящик. У 2011 році, після виходу на пенсію з посади бухгалтера, вона кардинально змінила своє життя, продала майно та націлилася на нові горизонти . Зараз вона одна з волонтерів Корпусу Миру в Україні – організації, що допомагає у різних сферах діяльності країнам, що розвиваються. Організація має представництва у 60 країнах світу.

2 березня 2017 року Ґеіл завітала до Кіровоградського державного педагогічного університету на факультет іноземних мов, щоб розповісти студентам про діяльність Корпусу Миру та його проекти. Для багатьох новина про те, що в нашому місті працює представник Корпусу Миру стала сенсацією, тому студенти зацікавлено слухали виступ. З розповіді стало відомо, що головною метою діяльності Корпусу є забезпечення миру у світі шляхом виконання трьох головних завдань. По-перше, допомогти людям з інших країн зрозуміти у чому полягають їх проблеми і потреби, по-друге, дати людям, з якими співпрацює організація, краще уявлення про американців, і наостанок – допомогти самим американцям дізнатися більше про інші народи.

Ґеіл настільки захоплено розповідала про її роботу, що стало зрозуміло, що вона займається саме тим, що приносить виключно задоволення. А як може бути інакше, коли прагнення дізнатися більше про інші країни, ознайомлення з їхньою культурою і бажання зробити цей світ кращим стає реальністю, яку так довго ти плекав у думках і не наважувався втілити в життя. На сьогодні список країн, в яких вже побувала волонтерка, не обмежується лише нашою державою, вона також працювала у Молдові. Але вона не збирається зупинятися на досягнутому, у неї в планах ще мінімум 6 країн, у яких вона хоче працювати.

Серед глобальних питань, які намагаються вирішити волонтери та привернути до них увагу суспільства, в першу чергу слід згадати проблему забруднення навколишнього середовища та важливість очищення води для шкіл та лікарень. Щоб привернути увагу до проблеми утилізації сміття було зроблено фото-проект, де головною локацією було обрано сміттєзвалище.

Представниця Корпусу була добре вражена тим, що в країнах, де вона працювала населення добре володіє англійською мовою, вона відмітила, що було б добре, якби і в США люди виявляли інтерес до вивчення іноземних мов. Вона наголосила, що у бібліотеці імені Чижевського з понеділка по четвер проходять заняття English Club, де ви зможете поспілкуватися з носіями англійської мови і дізнатися більше про реалії США.

Діяльність таких людей як Ґеіл Флістер Валліерес безперечно надихає, незважаючи на поважний вік, ця жінка сповнена оптимізму та жаги до життя навіть більше, ніж представники молодших поколінь. Вона доводить, що ніколи не пізно реалізовувати свою мрію та жити так, як велить серце, необхідно лише вірити та не боятися змін.

Вікторія Будун
студентка 3 курсу
факультету іноземних мов
КДПУ