filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Національний конкурс з ораторського мистецтва 2016-2017

28 січня 2017 року в Києві відбувся заключний етап Національного конкурсу з ораторського мистецтва, який щорічно проводить Спілка англійської мови України. Сімнадцять учасників зі всієї України приїхали до Києва щоб позмагатися за право представляти нашу державу на міжнародному конкурсі в Лондоні. Вже другий рік поспіль змагання проводиться в Американському домі - інформаційно-просвітницькому центрі уряду США в Україні. Завдяки чудовим спеціалістам та якісному технічному обладнанню протягом конкурсу велась пряма трансляція на YouTube. Це дуже потішило рідних та близьких кожного учасника, адже вони, не виходячи з дому, мали змогу спостерігати за презентацією промов онлайн.

Під час конкурсу панувала дружня та невимушена атмосфера, кожен з учасників поділився своїми думками щодо дуже актуальної на сьогоднішній день проблеми «навішування ярликів» у суспільстві. Студенти торкнулися багатьох важливих тем: національності, диференціації сільського та міського населення, модельного бізнесу, тощо. Команда «Question Team», у складі якої були переможці минулорічних конкурсів, задавали дуже влучні та цікаві питання конкурсантам. Гості, учасники, члени журі слухали кожен виступ з великою увагою. Всі промови були дуже цікавими, в кожній презентації була якась родзинка. Під час перерв студенти мали змогу поспілкуватися один з одним і, як результат, кожен знайшов нових друзів та однодумців.

До фіналу вийшли сім учасників. Саме цей етап був найскладнішим, адже конкурсантам треба було виступити з непідготовленою промовою, тему якою вони дізнавалися лише за 10 хвилин до презентації! За результатами виступів, переможницею конкурсу стала Катерина Ільченко, студентка Києво-Могилянської Академії, друга місце посіла Яна Гребенюк, а глядацькі симпатії здобула Карина Ковальчук, обидві студентки Кіровоградського державного педагогічного університету.

Національний конкурс з ораторського мистецтва надав учасникам платформу для вираження своїх думок та мрій, приніс їм масу задоволення та позитивних вражень, допоміг зрозуміти свої помилки та визначити сильні сторони. Ми вдячні Спілці англійської мови України за таку чудову можливість проявити себе та отримати безцінний досвід у публічному мовленні!

Ковальчук Карина, Козенець Дар’я,
учасниці Національного конкурсу з ораторського мистецтва 2016-2017