filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Благодійний футбольний марафон: підбиваємо підсумки

1komandyІз настанням весни на факультеті іноземних мов КДПУ ім. В.Винниченка відбулася непересічна подія. Вперше в історії факультету команди студентів, викладачів та випускників взяли участь у благодійному міні-футбольному турнірі, метою якого був збір коштів на потреби бійців 3-ого полку спецпризначення м. Кіровограда.
Футбольний турнір розпочався з матчів групового етапу, які були зіграні в рідних стінах спортивного залу 7-поверхового корпусу, що був люб’язно наданий кафедрою фізичного виховання. За перемогу боролися 4 команди: команда німецького відділення другого курсу, команда перекладацького відділення другого курсу, команда третього курсу та команда випускників і студентів старших курсів. Усього було зіграно 12 матчів, у яких на поле виходили майже три десятки хлопців. Ігри виявилися щедрими на голи: їх за весь період було забито аж 126.

Решта студентів та викладачів факультету не залишилися осторонь. Усі бажаючі могли долучитися до заходу, допомагаючи своїй улюбленій команді збирати кошти для бійців 3-ого полку. Акцію проводили представники студентського самоврядування та голова студентської ради факультету Анна Єрьоміна. За активну участь гравців та їх уболівальників у двотижневому благодійному марафоні були передбачені додаткові бали, які могли покращити турнірне становище команд: за кожні зібрані командою 100 грн. до ігрового доробку додавали 1 очко.
Лідером першого кола групового етапу турніру (18-19 квітня) стала команда випускників та студентів старших курсів, яка здобула три переконливі перемоги, забивши 23 м’ячі при 5 пропущених. На другому місці (6 очок) розташувалася команда перекладачів із двома перемогами в активі. Замкнула трійку команда студентів німецького відділення із 3 очками. Непростим і непоступливим суперником виявилася команда третього курсу, яка попри нуль у графі перемог продемонструвала бійцівський характер і надійно обороняла свої ворота.
Друге коло турніру відбулося за тиждень – 25-26 квітня. Злагодженість та націленість на перемогу продемонструвала команда перекладачів: вони перемогли в усіх трьох матчах, забивши 28 голів та пропустивши всього 6. Дві перемоги здобула команда німецького відділення другого курсу. Німці у принциповому поєдинку вирвали перемогу у випускників, помстившись за поразку з великим рахунком тижневої давнини. Послаблена втратою двох гравців, команда випускників та студентів старших курсів здобула лише одну перемогу. Цього разу випускники знову показали результативну гру в атаці, але при цьому багато пропускали. Проблеми з утратою ключових гравців спіткали й команду третього курсу, якій так і не поталанило здобути свою першу перемогу.
Таким чином, після двох ігрових тижнів турнірна таблиця зазнала змін: лідерство захопила команда перекладацького відділення (15 очок), на другому місці опинилася команда випускників та студентів старших курсів (12 очок), третє місце лишилося за командою німецького відділення другого курсу (9 очок), а четверте – за командою третього курсу (0 очок).
По завершенні двох тижнів благодійного футбольного марафону студентська рада факультету у присутності гравців команд та студентів відкрила скриньку з благодійними пожертвуваннями від студентів та викладачів. Найкраще із задачею збору коштів для бійців впоралися випускники та студенти старших курсів (652 грн.); на другому місці опинилися благодійники з третього курсу (332 грн.); команда німецького відділення другого курсу зібрала 112 грн., а перекладачі – 104 грн.
У підсумку перше місце повернула собі команда випускників та студентів старших курсів (18 очок), випередивши команду перекладацького відділення другого курсу (16 очок). Скарбниця команди німецького відділення другого курсу поповнилася 1 балом (10 очок), а команда третього курсу здобула перші бали (3 очки).
За задумом благодійного турніру саме дві команди-переможниці групового етапу благодійного марафону мали зіграти 4 травня відкритий фінальний матч на штучному полі стадіону «Зірка», поповнивши свої склади гравцями двох інших команд. Фінал на стадіоні відбувся за сприяння студентського профкому університету, який надав командам фінансову підтримку для оренди одного з кращих ігрових майданчиків міста.
Фінальний матч подарував глядачам багато боротьби. У напруженій грі команда випускників та студентів старших курсів перемогла команду перекладацького відділення з рахунком 3:1. Голи за випускників забивали Микола Верезубенко (двічі) та Олександр Куркін. У команді перекладачів голом відзначився Владислав Кабашнюк.
Найкращим гравцем за кількістю забитих на турнірі голів став Олександр Леонідов (команда випускників) – 15 голів. Другу сходинку гонитви бомбардирів посів Ярослав Шиманський (команда перекладачів) – 14 голів; третє місце розділили Владислав Кабашнюк (команда перекладачів) і Микола Верезубенко (команда випускників) – по 13 голів.
Найкращим воротарем турніру визнано Миколу Чміля (команда третього курсу).
Найактивнішими вболівальницями змагання стали студентки 305 групи Анастасія Бунчикова, Анна Самойленко, Марія Янкевич, Катерина Коваленко і Катерина Чернат, а також студентка 201 групи Зоряна Степаненко, які відвідали всі матчі турніру та взяли активну участь у благодійному зборі коштів.
За час благодійного футбольного марафону вдалося зібрати підтримку для бійців спецпризначення в сумі 2500 грн., а саме:
900 грн. вдалося виручити від реалізації квитків на фінальний матч.
830 грн. надійшли від гравців команд та їх уболівальників із числа студентів.
670 грн. були отримані від викладацького складу факультету.
100 грн. були перераховані на картку одного з бійців 3-ого полку випускниками факультету попередніх років.
Зустріч студентів факультету з бійцями 3-ого окремого полку спецпризначення для передачі зібраних коштів заплановано на четвер, 07 травня.

Хочеться подякувати:
- декану факультету іноземних мов проф. Білоусу О.М. та заступнику декана з навчально-виховної роботи доц. Іваненко Н.В. за активне сприяння у проведенні турніру;
- викладачу кафедри германської філології Леонідову О.С. (автору ідеї благодійного турніру), ст. викладачу кафедри практики германських мов Верезубенку М.М., студенту 305 гр. Чмілю М., студентам 211 гр. Шиманському Я. та Шраму Р., студенту 206 гр. Тихоненку Д., студентам 208 гр. Другалю В., Чеботарю Я., Мустафаєву А. – за допомогу в організації футбольного турніру;
- голові профкому студентів С.В. Бойку за допомогу у проведенні фінального матчу;
- голові факультетської студради Анні Єрьоміній, профоргу факультету Андрію Троцькому;
- представникам студентського активу: Лесі Волковій (збір коштів), Олені Лісевич (фотографії), Олені Кілик (група підтримки на фінальному матчі), Яні Андрущенко (поширення квитків), студентці 5 курсу Ірині Захаровій (прес-реліз для місцевих ЗМІ);
- завідувачу кафедри практики германських мов доц. Пянковській І.В., завідувачу секції англійської філології доц. Снісаренко І.Є., завідувачу секції німецької філології доц. Токарєвій Т.С., завідувачу секції теорії та практики перекладу германських мов доц. Яровій Л.О. та тим викладачам факультету, які виявляють свою свідому позицію та підтримують благодійні ініціативи на факультеті;
- студентам другого курсу за активну участь у благодійному футбольному марафоні;
- студентам 302, 305, 402-403 та 501-502 підгруп, які серед перших відгукнулися на заклик допомогти кіровоградським військовим;
- усім студентам факультету іноземних мов, які підтримали проведену акцію та долучилися до збору коштів для «кіборгів».