filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Ушанували пам’ять великого Шекспіра

Шекспір – одне з тих чудес світу, яким не перестаєш дивуватися. Багато поколінь людства насолоджуються творчістю великого англійського поета.

23 квітня світ відзначав річницю з дня народження Вільяма Шекспіра, тож факультет іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету не міг також не згадати про цю подію.


В актовій залі університету відбувся конкурс читців сонетів Шекспіра, був організанований English Speaking Union Ukraine і в якому брали участь студенти нашого факультету, а також вихованці Національної льотної академії, профтехучилищ та шкіл міста й області. Учасники представляли сонети мовою оригіналу. Учасники повинні були прочитати один із сонетів відомого майстра ліричного слова, але при цьому кожен з тих, хто брав участь, мав яскраво і цікаво передати зміст рядків Шекспіра. Студенти поставилися до завдання з великою відповідальністю, адже судді оцінювали як артистизм учасників, так і розуміння тексту, емоційність, щирість, публічну майстерність.


Журі конкурсу відзначили найкращих читців:
1 місце – Каріна Колесник (ІІ курс);
2 місце – Олеся Волкова (І курс);
3 місце поділили між собою Анна Гулак (ІІ курс) і Євгеній Іванченко (ІІІ курс).

Саме вони вразили всіх своїми виступами,  оригінальністю, цікавою інтерпритацією обраного сонету. Анна Гулак використала книгу, яку тримала в руках, додаючи інтриги та поетичності своєму образу. Каріна Колеснік приємно вразила всіх чудовими мовними навичками. А Олеся Волкова надихнула аудиторію власною емоційністю та правдоподібністю переданих почуттів твору. Євген Іванченко теж відзначився вмінням захопити публіку і змусив хвилюватись серце кожного. Тож, можна сказати, що цей конкурс справді допоміг всім учасникам здобути ще більший досвід публічних виступів та просто отримати задоволення від почутого та побаченого.

Дякуємо всім за учать. Ви були найкращими!

Анна Гулак, Олеся Волкова,
ІІ курс факультету іноземних мов

 

Chytsi Shekspira 08

Chytsi Shekspira

Chytsi Shekspira 02Chytsi Shekspira 03Chytsi Shekspira 04Chytsi Shekspira 05Chytsi Shekspira 06Chytsi Shekspira 07