filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Почесне друге місце

3O7xdV7ypTYМинулого тижня я брала участь у Всеукраїнській олімпіаді з української мови серед студентів нефілологічних спеціальностей, яка проводилася у місті Харкові. Олімпіаду приймав Харківський національний педагогічний університет імені Г.С.Сковороди. На звання найкращих знавців рідної мови претендували 50 студентів, які представляли ВНЗ з різних міст України.
Олімпіада проводилася у два етапи. Перший був письмовим та містив завдання декількох рівнів: тестового та відкритого типу. Були представлені завдання на переклад, редагування, знання іншомовної лексики та фразеологізмів. І, звичайно ж, власне висловлювання. Як має поводитись переможець, щоб його перемога не стала причиною фатальної поразки у майбутньому? На це питання мали аргументовано відповісти студенти.

Особливістю олімпіади була наявність другого, усного, туру. Ми не знали тем заздалегідь, а отримували їх безпосередньо під час олімпіади та мали лише 15 хвилин на підготовку. Потім кожен виголошував промову в присутності журі та інших учасників. Мені випало пояснити висловлювання Френсіса Бекона: «Існує шість способів пізнати людину: її обличчя, слова, вчинки, характер, цілі та думка про неї інших людей».
Звичайно ж, за ці декілька днів ми мали змогу оглянути місто. Незважаючи на холодну дощову погоду, Харків справив приємне враження. Гарна архітектура, цікаві місця та доброзичливі люди. Виявляється, центральна площа Харкова є найбільшою у Європі, та через місто проходить 50-та паралель північної широти.
Загалом, у мене залишилися цікаві спогади про цю невелику подорож. І я дякую університету за надану мені можливість представляти наше місто і рідний ВУЗ на цій олімпіаді.
P.S. Ліза посіла високе 2 місце у Всеукраїнській олімпіаді!!!

Назаренко Єлизавета
студентка 2 курсу
факультету іноземних мов