filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Зустріч із рятівниками

11 березня 2015 року я була на зустрічі студентів Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Кіровограді. Представники МНС провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дій у разі військової загрози та в надзвичайних ситуаціях. Під час бесіди вони ще раз нагадали нам, як поводитися під час пожежі, під час обстрілу з важкої техніки, у натовпі, при виявленні вибухонебезпечних предметів, при евакуації.

Для студентів спеціалістами з цивільного захисту було запропоновано чіткий алгоритм дій у разі сповіщення сигналом тривоги та при евакуації. Також нам нагадали правила надання першої долікарської допомоги. Я дізналась багато нового. На мій погляд, це дуже корисна інформація, особливо в наш час, час воєнної та терористичної загрози.
Особливо мене вразила презентація, яка містила фото наслідків обстрілів та вибухів і сучасні вибухові пристрої у вигляді іграшок та предметів побуту. Стало страшно. Хоча кожного дня з екранів телебачення й стрічки новин Інтернету ти чуєш, бачиш, читаєш про воєнні дії на сході, про загибель людей, про страшні поранення, про героїзм наших хлопців, іноді здається, що це страшний сон, зараз ти прокинешся і все скінчиться, і все це відбувається не з тобою і не в твоїй державі. А після бесіди з рятівниками розумієш, що всі ці загрози близько біля тебе, і всі ці знання можуть стати тобі у нагоді… Страшно…

Боже, дай миру нашій державі й життя нашим людям…

Маша Мердак, 103 група

IMG 4488

IMG 4523