filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Викладачі факультету взяли участь у конференції під проводом Асоціації українських германістів

З 31 жовтня по 1 листопада декан факультету іноземних мов професор О. М. Білоус і викладачі кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики доцент О. В. Материнська, старший викладач А. Л. Міщенко та асистент Л. О. Беспальченко взяли участь у ХХІ Міжнародній науково-практичній конференції Асоціації українських германістів «Молода германістика України між традицією та новаторством», яка проходила в одному з найстаріших університетів України та Східної Європи–Львівському національному університет імені Івана Франка.

У роботі конференції взяли участь понад 90 германістів з України, Німеччини, Австрії та Польщі, а головним завданням конференції було і залишається обговорення актуального стану германістичних студій в Україні та світі, науковий обмін між українськими та закордонними провідними вченими та молодими науковцями, розширення та поглиблення співпраці українських університетів з науковими інституціями та інститутами германістики всього світу, збагачення традицій української германістики новаторськими ідеями.
Високий фаховий рівень заходу засвідчили почесні гості, які взяли участь у роботі конференції: заступник Посла ФРН в Україні Анка Фельдгузен, Голова Фонду Ганнса-Зайделя, Міністр Уряду землі Баварія, професор Урсула Меннле, Виконавчий директор та керівник мовної роботи Ґете-інституту в Україні доктор Сюзанна Бекер, Координатор проектів Німецької служби академічних обмінів Оксана Швайка. Саме ці інституції плідно співпрацюють з Асоціацією українських германістів задля розширення та поглиблення австрійсько-українських та німецько-українських відносин, плекання німецької мови в Україні, підтримки учителів німецької мови та наукових досліджень молодих українських германістів. Візит до України високих гостей і колег з ФРН, Австрії та Польщі свідчить про підтримку українців у боротьбі за незалежність України та активне сприяння на шляху до розбудові успішної європейської держави Україна.
Після пленарного засідання конференції відбулося нагородження лауреатів перекладацького конкурсу Асоціації українських германістів «Нехай це буде любов», у якому студентка 4 курсу факультету іноземних мов Кашкова Марина посіла почесне друге місце, гідно представивши свій факультет та університет у міжнародному перекладацькому конкурсі. Факультет пишається успіхами своїх вихованців, бажає їм віри у власні сили, успіхів і «творчого вогню», оскільки лише кропітка й наполеглива праця та активна життєва позиція стають запорукою успіху та взірцем для наступних поколінь студентів-перекладачів.

Алла Міщенко
ст. викладач кафедри перекладу,
прикладної та загальної лінгвістики