filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Перекладацький дебют

Студентка 4 курсу факультету іноземних мов Кашкова Марина гідно представила свій факультет та університет у міжнародному перекладацькому конкурсі "Бо життя - це любов...". У рамках XXI Міжнародної науково-практичної конференції Асоціації українських германістів, яка цього року проводилася 31 жовтня – 1 листопада у Львові, відбулося нагородження переможців цього конкурсу, де у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка нашу студентку святково привітали з другим місцем. Наполеглива кропітка робота, активна життєва позиція та самовідданість улюбленій справі Марини стали запорукою її успіхута взірцем для наступних поколінь студентів-перекладачів. Факультет пишається успіхами своїх вихованців.

Марина Кашкова про участь у конкурсі:

«Конкурс "Бо життя - це любов...", ініційований асоціацією українських германістів, став для мене першим досвідом, але на подив вдалим. У рамках конкурсу було запропоновано для перекладу прозовий твір Роберта Вальзера "Поцілунок".

Напевно, мені б самій і на думку не спало взяти у ньому участь, адже переклад, на перший погляд, був доволі важким, але, як виявилося пізніше, дуже цікавим. Нашій групі його наполегливо запропонував Олександр Миколайович, і відмовити йому було практично неможливо.

Відправивши цей переклад майже півроку тому, я вже й забула про нього. Але у жовтні отримала листа від асоціації і була приємно здивована звісткою, що зайняла друге місце.

Я хочу усім побажати вірити у власні сили й не боятися, адже іноді те, що може здаватися нереальним, чекає на Вас зовсім поряд».

konkurs