filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Передати епоху великого митця


20 березня 2014 року в актовій залі Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся конкурс читців сонетів Вільяма Шекспіра. Його організатором була Спілка англійської мови України, що заснована викладачами факультету іноземних мов у 2008 році та існує як благодійна організація.
 
Участь у конкурсі допомагає учням розвивати навички критичного мислення та спілкування англійською мовою, ораторські здібності та здатність відкривати красу поетичної мови Шекспіра, що сприяє кращому розумінню та опануванню англійської мови і літератури в цілому.
 
У конкурсі брали участь учні 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних та студенти вищих навчальних закладів Кіровоградської області.
 
Понад 60 виконавців-аматорів із різних шкіл, гімназій, ліцеїв, технікумів та університетів Кіровоградської області з’їхалися на цей конкурс. Були представлені майже всі райони нашої області, а також велика кількість учасників із навчальних закладів міста Кіровограда.
 
Змагальники вражали своїми костюмами та майстерним виконанням. Учасники обирали сонети, які є ближчими до їхнього життя,переживань, подій кожного. Життя різне, кохання різне, як і сонети В. Шекспіра. Хвилювання супроводжувало читців, як ще один учасник упродовж усього конкурсу. Найпопулярнішим сонетом цьогорічного змагання став сонет № 130. Опис коханої, незрівнянна з усім світом і така звичайна краса дівчини залишилась у серці поета, на папері, в уяві читців, у серцях аудиторії, захопивши всіх.
 
Призові місця посіли учасники, які донесли сонети до кожного, передали нам епоху, почуття і задуми митця. Перше місце зайняла учениця Кіровоградської школи № 14 Бородавкіна Марія; 2 місце посіла учениця Кіровоградської школи № 24 Шолудько Маргарита, а третє місце розділили студентка 2 курсу факультету іноземних мов КДПУ ім. В. Винниченка Валуцька Еліна та учениця Бобринецької школи № 5 Маціонова Юлія. Переможці створили дійсно яскраві образи, використовували музичний супровід, захопили всіх блискучим емоційним виконанням.
 
У переможців було багато сильних ідостойнихконкурентів.Конкурсдужекорисний,особливодлямолоді.Віндопомагаєпізнативеликого Шекспіра, почути різного Шекспіра й відкрити щось нове для себе.
 
Участь у конкурсі дає учасникам змогу продемонструвати не тільки знання англійської мови і літератури, практичні навички, а й загальний кругозір, індивідуальні нахили, творчі здібності, утвердити свою впевненість виступу перед публікою із залученням їх інтелектуального, фізичного та голосового потенціалу.

Сілаєва Анастасія
Студентка І курсу
факультету іноземних мов 
 
shake_1.jpgshake_2.jpgshake_3.jpgshake_4.jpg