filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Півфінал конкурсу промовців - 2014

Півфінал Всеукраїнського конкурсу з публічного мовлення успішно завершено, і вже відомі імена переможців, котрі проходять у фінал, що відбудеться 7 лютого. 24 учасники з різних куточків України змагалися за звання кращого спікера і достойно показали себе. 

Першою частиною конкурсу були дебати, де учасники за 5 хвилин мали переконати аудиторію та суддів, що саме їхні рішення мають право на існування. Влучні докази, неспростовні аргументи, приклади з життя, дотепні запитання, що іноді спантеличували гравців, та вдала гра змусили суддів довго сперечатися над вибором палати-переможця. В остаточному підсумку в трьох іграх перемогли команди опозиції. Аудиторія ж, у свою чергу, вибирала найкращого спікера кожної гри. 

Під час перерви учасники мали змогу познайомитися один з одним та обговорити перші враження. Дехто готувався до другої частини конкурсу, тому в коридорі можна було почути співи, що налаштовували конкурсантів на відповідний лад, а також розслаблювали тих, хто хвилювався. Поздоровлення рідних та друзів за вдалі виступи надавали нових сил.

Наступним етапом було представлення непідготовлених промов. Учасники витягували теми, невідомі їм заздалегідь, ішли у окрему аудиторію і 10 хвилин збиралися з думками та готувалися до виступу. Теми були досить філософськими: про кохання, дружбу, життя, взаємовідносини, але більшість учасників не розгубилися і добре впоралися зі своїм завданням. Після промови аудиторія мала змогу ставити питання по темі, чим допомагала спікерам подивитися на ситуацію з іншого боку, а також розказати більше про себе.

Загалом, атмосфера була досить дружньою, але у той же час і суперницькою. Вже відомі імена 9-ти найкращих спікерів, тож із нетерпінням чекаємо, яких сюрпризів нам принесе наступний етап конкурсу. У кожного, хто побував на півфіналі, вже є фаворити, тому бажаємо успіху всім учасникам та триматимемо за них кулачки. Переможе найкращий. 

Канівець Катерина
студентка 4 курсу 
факультету іноземних мов
esu_2_14.jpg