filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Гість із Австрії

17 – 18 жовтня 2013 р. до Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка завітав міністр-посланник Австрійського культурного форуму Посольства Австрійської Республіки в Україні Якуб Форст-Батталья. 17 жовтня відбулася його офіційна зустріч з ректором університету проф. О. А. Семенюком та деканом факультету іноземних мов проф. О. М. Білоусом. Після цього студенти мали чудову нагоду прослухати лекцію пана Я. Форст-Баттальї «Австрія – країна центральної Європи: історія австрійсько-українських відносин», яка викликала жваву дискусію серед студентів. Вони мали змогу поставити різноманітні питання колишньому послу Австрійської Республіки в Росії та Естонії, розпитати про його кар’єрний зріст та особисті досягнення.

Наступного дня відбулася зустріч пана Я. Форст-Баттальї з викладачами німецької мови трьох кафедр факультету іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету. Директор Австрійського культурного форуму розповів про пріоритетні  напрямки діяльності форуму та розбудову Австрійських бібліотек в Україні.  Він зокрема зазначив, що австрійська бібліотека, яка на разі існує на факультеті іноземних мов, має всі шанси плідно функціонувати та розвиватися.

Викладачі також мали змогу обговорити широке коло актуальних питань розвитку австрійсько-українських відносин, двосторонньої співпраці в контексті забезпечення результативності освітніх програм обміну професорсько-викладацького складу та студентів, що дає привід сподіватися на подальшу співпрацю між Австрійським культурним форумом та нашим університетом.
dscn2710.jpgdscn2712.jpgdscn2713.jpgdscn2730.jpg