filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Здобутки студентів факультету у науково-дослідній роботі

Науково-дослідна робота студентів є одним із пріоритетних завдань сучасного вищого навчального закладу. Факультет іноземних мов активно долучається до наукового руху молоді, сприяє формуванню наукового світогляду студентства та допомагає молодим і обдарованим особистостям закладати підвалини своїх успіхів на науковій ниві. 
Принагідно до Дня науки, що цього року святкується в Україні 19 травня, підбиваємо попередні підсумки поточного навчального року в царині студентської науково-дослідної діяльності. 
1. Підготовлені та заслухані на передзахисті 42 магістерські роботи з перспективних напрямів дослідження. Основні результати студентських наукових робіт презентовані на засіданнях кафедр та секційних засіданнях звітної студентської наукової конференції. 
2. Продовжено традиції академічних контактів із фахівцями з англомовних та німецькомовних країн. У поточному навчальному році студенти мали змогу відвідати лекції професора з Оксфордського університету Коліна Брока, семінарські заняття із старшим викладачем та представником Державного департаменту США Енн Хедевей. У травні 2012 року відбулася знакова зустріч з паном послом Австрії в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом.
3. На всеукраїнській олімпіаді з англійської мови студентка факультету іноземних мов Анна Гаврилюк посіла 9 місце і здобула найвищий результат для факультету за останні роки. Ще одна учасниця від факультету Анастасія Ганоль виборола 36 місце.  

4. Факультет іноземних мов знову був гідно представлений в наукових конкурсах та стипендіальних програмах. Вже стало доброю традицією для наших студентів здобувати стипендію від Фонду В. Пінчука. Цього року відзначилася перемогою студентка 4 курсу Наталія Ткаченко. 
5. Наукові дослідження двох магістрантів факультету пройшли до фіналу конкурсу студентських наукових робіт, організованого Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. На конференції в Ніжині Оксана Довгань та Софія Іващук взяли участь у конференції, де виступили із доповіддю про свої доробки та були нагороджені дипломами ІІ ступеня. 
6. Студентка факультету Анна Гаврилюк перемогла у конкурсі з ораторського мистецтва під егідою English Speaking Union, що відкриває шлях до участі в міжнародному змаганні в Лондоні.
7. У „Студентському науковому віснику” надруковано 34 студентські статті, а доповіді за матеріалами публікацій заслухані на секційних засіданнях щорічної звітної студентської наукової конференції, до якої факультет готувався упродовж весни. 
8. Студенти старших і молодших курсів продовжили активно займатися наукою під керівництвом досвідчених та авторитетних викладачів. Цьогорічні показники студентської науково-дослідної роботи свідчать, що кожен третій студент факультету залучений до науки. У цьому році 169 студентів стали членами наукових гуртків та проблемних груп, де регулярно обговорювали актуальні наукові проблеми. Нагадаємо, що на факультеті іноземних мов постійно працюють 18 наукових гуртків і 4 проблемні групи. 
9. Участь у студентських наукових конференціях та семінарах, всеукраїнських олімпіадах, програмах академічного обміну, міжнародних змаганнях і стипендіальних наукових конкурсах взяли 39 студентів. Це не може не тішити, адже свідчить про серйозність наукових намірів нашого студентства та бажання молоді заявити про себе. 
Факультет усіляко заохочує участь студентів у науково-дослідній роботі і є постійним організатором студентських наукових конференцій і семінарів.