filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

МОЖЛИВІСТЬ, ГІДНА ЗУСИЛЬ

resize_of_043.jpg9 грудня на факультеті іноземних мов відбувся 2-ий раунд Національного Конкурсу Публічного Мовлення, який складався з гри-дебатів та окремих виступів із промовою на тему «Уроки на майбутнє». Переможці конкурсу, які будуть оголошені в січні після завершального 3-го туру, матимуть змогу resize_of_dscn3212.jpgпоказати свої ораторські здібності ще й у Лондоні! Така можливість варта зусиль і уваги, адже честь репрезентувати свою країну на міжнародному рівні випадає далеко не кожному і вимагає неабиякої відповідальності. Професійний та особистий розвиток, море розваг та інтерактивні дискусії, друзі зі всього світу та екскурсії видатних місцях столиці Великобританії – все це і багато більше чекає на переможців конкурсу у Лондоні!

resize_of_027.jpgЯк одна із членів журі, я з превеликим задоволенням маю честь зазначити, що завдяки ретельній підготовці як організаторів так і учасників другий відбірковий тур конкурсу вдалося перетворити на справжнє шоу! Студенти, аби спробувати власні сили, з’їхалися з різних куточків країни. Вдалося привернути увагу 2 каналів телебачення та місцевих газет! Професійний підхід до організації заходу дав свій результат. Я навіть не передбачала, що й глядачі будуть настільки активними: часу, щоб відповісти на всі запитання залу просто не було! resize_of_033.jpg
У дебатах приймали участь 17 чоловік. Теми для обговорення були такими: «Чи шлюб зараз у моді і чому?», «Чи є демократія й справді найкращою формою правління?» і «Чи обов’язкова вища освіта у досягненні успіху в житті?». Дуже складно було обрати лише 12 найкращих учасників для наступного проміжного етапу конкурсу, але чим більша конкуренція – тим солодший смак перемоги! Промови усі без винятку виявились дуже цікавими, дещо провокаційними і напрочуд креативними. Учасники змусили як глядачів, так і журі замислитися над глобальними проблемами людства і більше того – над шляхами їх вирішення!
Гадаю, учасники 3-го етапу конкурсу вже з нетерпінням чекають на оголошення результатів! Бажаю усім успіху і терпіння!
Лариса Максименко,
студентка 43 (405) гр.