filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Проект EDU.UA: „Upskilling Ukraine“

resize_of_dscn0012.jpgНа факультеті іноземних мов переконані: тренінг із формування ділової компетенції є запорукою успішності в міжнародному бізнесі

В українських державних університетах постійно зростає потреба в наданні додаткової кваліфікації, необхідної для роботи в галузі бізнесу. Поглиблення навичок міжнародної комунікації від своїх співробітників вимагають не тільки національні дослідні установи, а й роботодавці-представники середнього та великого бізнесу. 25 жовтня 2010 року в рамках спільного австрійсько-українського проекту «EDU.UA» у КДПУ ім. В. Винниченка стартував його перший практичний семінар під назвою «Навички міжкультурної комунікації у міжнародному бізнес-середовищі». Група студентів перекладацького відділення протягом тижня опрацьовувала такі теми: «Міжкультурна комунікація», «Індивідуальний маркетинг», «Основні поняття бізнесу» ─ та познайомилася зі спеціальними вимогами, які висувають роботодавці для ведення бізнесу на міжнародному рівні.

На думку декана факультету іноземних мов Олександра Миколайовича Білоуса, успішне проведення семінару – це важливий внесок у модернізацію навчального процесу, адже партнерство між Україною та Австрією у рамках проекту EDU.UA та участь у ньому КДПУ ім. В. Винниченка посилює новаторський імідж цього закладу. Студенти зможуть ефективно використовувати здобуті фахові знання в майбутньому. А для університету інновації такого плану означають важливий крок до модернізації та наближення до глобалізованої світової економіки. Семінар, який проходив з 25 по 29 жовтня 2010 року, став прем’єрою в Україні, а Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка був, так би мовити, першопрохідцем у проекті EDU.UA. О. М. Білоус висловив подяку спонсорам із Австрії та України, а також Австрійській академічній службі обмінів у Львові за фінансування цього семінару.

Керівник проекту Фрідріх Циндлер із Відня відзначив гарне володіння німецькою мовою учасниками семінару та їх продуктивну роботу на заняттях. Також він додав, що зміст семінару та методи його проведення спочатку були досить незвичними для студентів. Практичні завдання були спрямовані на самоаналіз, визначення власних сильних сторін, окреслення особистих професійних цілей і такі важливі на сучасному етапі теми як вміння працювати з міжнародними партнерами, маркетинг, брендинг та налагодження ділових зв’язків. Фрідріх Циндлер висловив готовність до подальшої співпраці у цьому руслі та подякував усім за гостинність.

29 жовтня учасники семінару отримали сертифікати, що засвідчили рівень їх успішності. Троє з п’ятнадцяти досягли відмінного результату. До наступного семінару (який за попередніми даними, має відбутися у лютому 2011 року) студенти працюватимуть над отриманими завданнями і через мережу Інтернет постійно знаходитимуться на зв’язку з керівником проекту у Відні. Семінар було організовано агентством Destination East, центральний офіс якого знаходиться у Відні. Основними напрямками діяльності цієї установи є консалтинг щодо країн Центральної та Східної Європи, підвищення кваліфікації та національний брендинг. Аналогічні семінари проекту EDU.UA будуть започатковані в різних університетах України з 2011 року.

resize_of_dscn0020.jpgФОТО 1:

Студенти КДПУ під час семінару «Навички міжкультурної комунікації», що відбувся у рамках проекту EDU.UA. Розробка проектів нової веб-сторінки факультету.

 

 

 

 

 

 

 

 

 resize_of_dscn0016.jpgФOTO 2:

Фрідріх Ціндлер презентує навички міжкультурної комунікації, необхідні для роботи у міжнародному бізнес-середовищі

 

 

 

 

 

 

 

 

resize_of_dscn0024.jpg

ФОТО 3:

Студенти на заліковому тесті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 resize_of_dscn0034.jpgФOTO 4:

Керівник проекту EDU.UA та директор агентства Destination East у Відні Фрідріх Ціндлер вручає сертифікати учаникам семінару разом із деканом факультету іноземних мов О.М. Білоусом

 

 

 

 


 

 

Контакти:
Destination East Agency
Linzerstr. 99/1/7
1140 Wien, Österreich
Email: [email protected]  Internet: www.d-east.net