filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ВІТАННЯ ПЕРЕМОЖЦЯМ!

books.jpgЮвілейний, Х Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика крокував Україною цілий рік і завершився 11 травня 2010 року урочистою церемонією нагородження переможців загальнонаціонального етапу, що відбулася у Києві, в театрі ім.І.Франка.
 Свої враження від конкурсу та урочистостей висловила нижче студентка факультету іноземних мов Гаврилюк Анна (102 гр.), яка посіла на конкурсі друге місце та була запрошена на церемонію нагородження переможців.

А. Гаврилюк: "Важко переоцінити значення конкурсу з української мови імені Петра Яцика в житті українських дітей та молоді.У десятому мовному марафоні взяли участь 5 млн. дітей та студентів, і це не рахуючи тих учасників, які живуть за кордоном. За десять років конкурс став справді широкомасштабним.Не дивно, що й церемонія нагородження була справді урочистою.
 На святі українського слова юних мовознавців вітали поети Б.Олійник, І.Драч, П.Мовчан, П.Перебийніс. Були присутні представники Міністерства освіти і науки, Міністерства культури та Міністерства оборони України. Вели дійство народна артистка України Наталія Сумська та відомий український письменник і громадський діяч, виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький.
 Найголовнішими учасниками концерту були, звісно, переможці конкурсу. Школярі, студенти, курсанти отримали від меценатів грошові нагороди, а також набори цікавих книг сучасних українських авторів та годинники. Не були обділені увагою і їх наставники – вчителі української мови, бо хто ж, як не вони, плекав юні таланти, відкривав їм шлях до чистоти українського слова? Багато теплих слів було сказано на адресу меценатів, у першу чершу, засновника конкурсу, канадського мільйонера українського походження Петра Яцика. Але, звісно, головним адресатом усіх промов була українська мова як "наріжний камінь у фундаменті Української Держави", за влучним висловом одного з виступаючих. Бо ж мова – це справді неоціненний скарб, духовний дороговказ до чарівного, справжнього, вічного. А Міжнародний конкурс допомагає їй відроджуватися, розвиватися, залишатися в людських душах назавжди. Саме тому потрібно цінувати таку можливість випробувати себе, здобути нові знання, долучитися до невичерпного багатства рідної мови. І ось уже вдесяте цей грандіозний марафон подарував Україні саму себе, адже мова є її душею, а діти – її майбутнім.
 Свято українського слова принесло всім його учасникам море приємних вражень. А ще – впевненість у тому, що XI Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика обов’язково відбудеться".

 Вітаємо Анну з перемогою та зичимо підкорення нових вершин у майбутньому!