filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Перші кроки стежками науки

Днями на факультеті іноземних мов відбувся студентський форум, що отримав назву “Enhancing Knowledgeof English Philology”. Захід було організовано викладачами кафедри германської філології Леонідовим О.С., Кочубей В. Ю. та Хрипун В.С. з метою заохочення наукової діяльності серед студентів. Учасниками форуму стали представники 301-307 підгруп (Кирилюк Д., Токарєва О., Коса А., Цегельник А., Савченко С., Чапран А., Гойдош Н., Носова М., Ковлєв О. та Саєнко І.), яким було запропоновано підготувати доповідь англійською мовою з актуальних проблем германської філології та презентувати її, використовуючи PowerPoint.

Звісно, це одна з перших спроб публічного виступу студентів на наукову тематику, але, за оцінкою більшості учасників, вони розцінюють її як можливість розвинути в собі риторичні здібності і віднайти галузь філологічного знання, яка була б перспективною для написання курсових, дипломної або магістерської роботи в майбутньому.

За твердженням присутніх викладачів, першу спробу презентації наукової доповіді студентами можна вважати успішною. Окремі доповіді відзначалися достатнім рівнем науковості, грамотності та логічності.

Цілком можливо, що надалі учасники заходу почнуть серйозно цікавитися науковою діяльністю і участь у подібних подіях стане для них звичайною практикою, а поки що вони отримали пам’ятні грамоти і невеличкі подарунки від організаторів.