filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Національний конкурс публічного мовлення - 2021

Національний конкурс публічного мовлення - 2021

Національний конкурс публічного мовлення – це проєкт Спілки англійської мови України, що є частиною унікальної міжнародної благодійної організації. Мета конкурсу – сприяти розвитку навичок критичного мислення та спілкування англійською мовою серед української молоді. У сьогоднішньому світі, у якому англійська мова є глобальною, Спілка англійської мови України робить усе, щоб озброїти молодь уміннями впевнено і якісно формулювати свої ідеї та ділитися ними з іншими. Ми допомагаємо молодим людям бути почутими.

Фінал Національного конкурсу публічного мовлення - 2021 відбувся онлайн 13 березня 2021 року, у співпраці з Американським Домом.

Фінал конкурсу об’єднав 21 учасника з усієї України для заключної частини, що включала в себе п’ятихвилинні підготовлені промови на тему “The best route to change engages all voices” – «Найкращий шлях до змін – почути всі голоси», а також трихвилинні непідготовлені промови. Конкурс створює молодим людям віртуальну платформу для висловлення своїх поглядів на світ, пропонує можливість почути їхні голоси та долучитись до важливих для них питань.

Виступи оцінювали шановні судді:

Скотт Вітмор - помічник аташе з питань культури, Американське посольство;

Дункан Томсон - регіональний директор Європи та Євразії в офісі CDRF Global в Україні;

Джеймс Віттінгем - координатор програм «IREX Україна»;

Надія Іваненко - голова Спілки англійської мови України, заступник декана факультету іноземних мов ЦДПУ, м. Кропивницький;

Лариса Ярова - член керівного комітету Спілки англійської мови України, завідувач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ, м. Кропивницький;

Юлія Верещак - член Спілки англійської мови України, одна з 5 фіналісток Міжнародної вчительської премії ESU 2019 року, викладач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ, м. Кропивницький.

За рішенням журі, вісім найкращих спікерів пройшли до фіналу, де виголосили імпровізовані промови англійською мовою. За результатами відбору визначено переможця, що представлятиме Україну на Міжнародному конкурсі публічних виступів у Лондоні в травні 2021 року. Це Микита Саїтов, учень школи №6 міста Кропивницький.

Дві учасниці розділили друге місце: Тетяна Євтушенко (факультет іноземних мов Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені В.Винниченка) та Анастасія Садовська (Український Католицький Університет, м. Львів). Третє місце посіли: Дарія Прокопів (Український Католицький Університет, м. Львів) та Анастасія Делістьянова (факультет іноземних мов Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені В.Винниченка).

Під час конкурсу учасники інтерпретували тему, представляючи свої дивовижні, надихаючі промови та чудові виступи. Усі вони доклали величезних зусиль для виходу до півфіналу, і ми пишаємось їхніми досягненнями. Наші найщиріші та найтепліші вітання переможцю та всім учасникам змагань!

Національний конкурс публічного мовлення на цілий день позитивної енергії та співпраці зібрав найкращих молодих спікерів з усієї України, які продемонстрували найвищий рівень виступів на публіці англійською мовою.

Мої найщиріші вітання переможницям змагань, а також усім учасникам конкурсу! І якщо сьогодні ви не здобули перемогу, участь у конкурсі – це вже величезний крок вперед у вашому саморозвитку! Не зупиняйтесь! Ідіть маленькими кроками до великих цілей і перемог!

Голова Спілки англійської мови України
Надія Іваненко