filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Мовний курс DAAD

Мовний курс DAAD

Нещодавно троє студентів нашого факультету Пентюк Антон, Скороход Крістіна, Коваленко Вікторія відвідали мовний курс DAAD «Sprach- und Kulturvermittlung durch interkulturelle deutschsprachige Literatur» у місті Луцьк. Цей тиждень, безумовно, став незабутньою подією в нашому житті. Це був, по справжньому, неординарний досвід, адже ми отримали змогу суттєво розширити своє бачення культури та толерантних відносин у суспільстві. Під час лекцій було розглянуто суперечливі теми, які були актуальними як для України, так і для Німеччини. Проте, на заняттях завжди панувала спокійна та дружня атмосфера, і кожен з учасників мав змогу без проблем висловити свою точку зору, а іноді навіть пожартувати. Окрім цього, нам розповіли про сучасну німецьку літературу, а також про те, як сучасне багатонаціональне суспільство впливає на розвиток літератури в Німеччині.

Ми вдячні нашим лекторам Hünter Beck та Andre Böehm, які доклали максимум зусиль, щоб наше перебування в Луцьку було максимально повчальним та комфортним.

Звичайно, неможливо передати усі ті емоції, які ми пережили за ці сім днів, проте ця подорож залишить в нашій пам’яті лише позитивні спогади. Ми познайомилися з цікавими людьми з усієї України, і не тільки. Цей захід справді показав, що не варто ділити усі проблеми лише на біле і чорне, адже світ різнокольоровий. Культурні відносини у нашому світі — це як айсберг, більша частина якого завжди невидима для оточення. Тож пірнайте вглиб, адже навіть на великій глибині є світло.

Антон Пентюк
магістрант 1 року навчання

Інформацію надано факультетом іноземних мов