filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти та викладачі ЦДУ та Кропивницького музичного фахового коледжа провели спільний музично-поетичний вечір

Студенти та викладачі ЦДУ та Кропивницького музичного фахового коледжа провели спільний музично-поетичний вечір

Роберт Бернз… Мабуть, немає у світі поета, якого б так знали, так любили протягом двох століть у його рідній Шотландії! Рядки його віршів стали крилатими висловами, увійшли в приказки, прислів’я та пісні, які і досі співаються народом.
Тарас Шевченко назвав Роберта Бернса «поетом народним і великим». А заслужив він таку високу похвалу тому, що писав про найважливіше для кожного народу — про свободу, любов до Батьківщини, людську гідність, що не залежить ні від матеріального стану, ні від походження.

Учора, 2 травня 2024 року, в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.Чижевського пройшов літературно-музичний захід "Дві музи - два крила. Роберт Бернз в єднанні двох культур". Захід спільно організували і провели Кропивницький музичний фаховий коледж та кафедра германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання ЦДУ імені Володимира Винниченка. Союз іноземного слова та академічної музики давно вже став доброю традицією, а сьогодні натхненням для такої творчої взаємодії стала поезія Роберта Бернза.

Так, глядачі бібліотеки мали змогу почути поезію англійською мовою в прочитанні студентів спеціальності «Мова і література (англійська)» та неймовірну музику композиторки, заслуженого діяча мистецтв України Марини Долгіх на вірші геніального Бернза.

2