filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти ЦДУ відвідали тренінг із самодопомоги при стресах та тривожних станах

Студенти ЦДУ відвідали тренінг із самодопомоги при стресах та тривожних станах

Останній день зими студенти другого курсу групи УА22Б та їхній куратор, старший викладач кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Ольга Манойлова, вирішили присвятити піклуванню про себе і свій емоційний стан та відвідали психологічний тренінг, що проходив в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д.І. Чижевського. Це був перший захід з циклу тренінгів, що заплановані в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я в Кіровоградській області.

Зустріч проводила тренерка Ганна Колєва, практичний психолог КНП "Обласний клінічний госпіталь ветеранів війни КОР", голова громадської організації "Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравматичних подій" (відокремлений підрозділ у Кіровоградській області), координаторка громадської організації "Центр медико-психологічної реабілітації "КОМ-ПАС.

Захід був призначений передусім для журналістів та тих, хто часто працює в умовах підвищеного стресового стану, з волонтерами, працівниками ДСНС, переселенцями чи постраждалими внаслідок бойових дій. Але зустріч була корисна і студентам, освітянам та усім, хто хоче краще розуміти потреби власного тіла та психіки, дбає про своє ментальне здоров’я та хоче зберегти емоційні ресурси у наші непрості часи.

Учасники тренінгу вчилися уважно ставитися до власних емоцій та переживань, зберігати стресостійкість у надзвичайних ситуаціях, шукати і знаходити джерела для підтримки власних емоційних та душевних сил.