filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студент факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій узяв участь у Міжнародному круглому столі

Студент факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій узяв участь у Міжнародному круглому столі

21 грудня 2023 року відбувся Міжнародний круглий стіл, присвячений 80-ій річниці Прапремʼєри українського «Гамлета». Ідея заходу належала декану факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, театрознавиці Майї Гарбузюк, яка цьогоріч відійшла в засвіти.

Студент-магістрант факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Максим Бричка представив на заході ЦДУ імені Володимира Винниченка та разом із модераторкою заходу професоркою Наталією Торкут анонсував віртуальний музей «Гамлет_UA: дія І, сцена 1943». На порталі зібрано архівні матеріали, обкладинки перших видань, сторінки рукописів української шекспіріани.

Участь у заході взяли провідні українські науковці, перекладачі, мистецтвознавці, науковці з Британії та Польщі. Також до заходу долучився один із ініціаторів віртуального музею, директор Шекспірівського інституту Бірмінгемського університету Майкл Добсон.

Презентація музею відбудеться в січні 2024 року.

Нагадаємо, що в травні цього року Максим Бричка здобув перше місце у Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса. Науковий керівник роботи студента – докторка філологічних наук Фока М. В.

2