filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Вітаємо ювіляра!

Ювілеї – не цифри. Скоріше – значення. Тож не про цифри, не вони лягли в основу життєвих намірів нашого візаві. Про діла і їхні результати сьогодні й наступні 20 років, коли формально, згідно з правилами й відбудеться вчергове власне ювілей Григорія Клочека, коли можна буде підбивати підсумки й ще щось планувати на перспективу!

Нині, весняного буремного 2023 віншуємо доктора філологічних наук, професора, академіка Академії наук вищої школи, заслуженого працівника науки і техніки України, знаного літературознавця й педагога, котрий сформував наукову школу, спрямував і виховав без перебільшень тисячі вчителів-словесників, сотні послідовників, десятки науковців, які йдуть його слідами, розбудовуючи українську державність, збагачуючи її духовний та естетичний потенціал, використовуючи його й осмислені ним літературні феномени «енергії художнього слова».

klochek

Ґратуляції Вам, Григорію Дмитровичу, від поколінь українських філологів ДО й ТЕПЕР і нинішнього молодого плем’я тих, хто понесе в люди глибоку любов до Слова, уміння препарувати його «під мікроскопом» і «системно й синергетично» вербалізувати думки ним породжені в есеях, аби не згасало полум’я духу титанів української нації, руйнувалося малоросійство, поставала омріяна Україна!

Здоров’я й наснаги Вам на многая і благая літа, добра й гармонії, затишку й рівноваги, аби читалося й писалося, мандрувалося й пізнавалося з насолодою! Фіксуйте й далі миті, в яких прозирає вічність!

Хай звучать слова вітань і вдячності сьогодні й повсякчас, хай сильними будуть крила, аби ширяти просторами, бачити й відчувати світ на повну!

Вітаємо Вас, Учителю, Колего і Друже!