filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Кафедра української філології та журналістики провела спільний захід із випускниками ліцею «Лідер»

Кафедра української філології та журналістики провела спільний захід із випускниками ліцею «Лідер»

У перший день весни – 1 березня 2023 року – для випускників-одинадцятикласників Комунального закладу «Ліцей «Лідер» Кропивницької міської ради» провела інформаційно-рекламно-виховний захід, присвячений важливості української мови в різних царинах сучасного суспільства.

Кожного разу, коли зустрічаюся з майбутніми абітурієнтами, не лише по-діловому й емоційно розповідаю про наш університет, про факультет української філології, іноземних мов та суспільних комунікацій, про свою кафедру, про те, ким зможуть працювати в майбутньому випускники нашого закладу, а й хвалюся колишніми студентами, їхніми успіхами, роблю рекламу їхнім здобуткам.

Учні уважно слухали інформацію про необхідність української мови, рідної літератури, історії своєї землі для формування справжніх патріотів, переглядали пропоновані відео та світлини мультимедійної презентації. Кілька школярів у кінці заходу поділилися враженнями.

Маю надію на старшокласників – наше українське завтра.

Учениця Софійка Кардаш написала допис про цю подію на сторінці ліцею у фейсбуці: «Цікаво, повчально, доступно, патріотично… Згадали і Володимира Караташа – упівця, який у 92 роки напам’ять читав поезії українських класиків, і Оксану Забужко з її неймовірними творами, і Олександру Матвійчук на врученні Нобелівської премії миру. А з яким захопленням і патріотизмом Світлана Леонідівна розповідала про наших Захисників, про наших Героїв, які стоять на захисті нашої держави.

Мова – наш оберіг і фортеця, маркер українців! Разом до Перемоги!!!»

Професор кафедри української філології 
та журналістики С. Л. Ковтюх