filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ЦДПУ долучився до програми

ЦДПУ долучився до програми "Вчимося навчати німецької" від Goethe-Institut

Доцент кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Ірина Пянковська впродовж тижня, з 14 по 18 листопада, брала участь у зустрічі представників українських університетів-партнерів Goethe-Institut в Україні, які впроваджують програму "Deutsch lehren lernen (Вчимося навчати німецької)" у свої навчальні плани. Зустріч проходила в Університеті Фрідріха Шиллера в німецькому місті Єна.

Під керівництвом експертки Крістіане Больте-Констабіай викладачі з України мали нагоду спілкуватися з німецькими колегами, авторами програми DLL, побувати на фахових заняттях, поміркувати про перспективи підготовки вчителів німецької, обговорити можливості подальшої співпраці.

До слова, Goethe-Institut в Україні підтримує підготовку майбутніх вчителів німецької мови - на основі сучасної програми "Deutsch lehren lernen (DLL)". 16 закладів вищої освіти в різних українських регіонах виступають партнерами інституту – вони впроваджують сучасні методики у свої навчальні плани. Всеукраїнська мережа DLL у свою чергу є складовою всесвітньої мережі – це забезпечує обмін досвідом і контакти на міжнародному рівні.