filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Наукова робота студентів-філологів

Наукова робота студентів-філологів

Ніякі труднощі не можуть бути перешкодою для роботи наукового гуртка «Актуальні проблеми лексикології та граматики української мови» на факультеті української філології, іноземних мов та суспільних комунікацій. Незважаючи на війну, відключення електроенергії та інтернету, кожного першого четверга місяця ми збираємося на чергове засідання.

Так було й 3 листопада 2022 року. Виступати з доповіддю «Власні назви хореографічних колективів Кропивниччини: номінаційні та словотвірні параметри», яку супроводжувала мультимедійна презентація, мала магістрантка Анастасія Круть. Проте в неї відключили електроенергію саме о 16:00, коли ми почали роботу. Студентка дуже переживала, встигла написати повідомлення. Добре, що Анастасія надіслала мені текст виступу та презентацію буквально за 10 хвилин до 16-ї години. Тому я озвучувала доповідь, а студентка ІІ курсу Богдана Мотько демонструвала слайди.

На жаль, не всі члени гуртка змогли взяти участь у засіданні: такі нинішні реалії. Кожен присутній висловив свої міркування щодо результатів представленого дослідження. Підсумувала все староста – студентка ІІІ курсу Дар’я Гейко.

Остаточно сформулювали теми цьогорічних курсових і магістерських робіт з урахуванням побажань і наукових зацікавленостей гуртківців.

Через місяць слухатимемо чергову доповідь, а розпочнемо заняття із запитань до виступу Анастасії Круть. Багато чого запланували, проте наперед секрети не розкриватимемо.

Як писав Степан Бандера, «ніщо не зупинить ідею, час якої настав». Так само ніщо не спинить прагнення до нових знань, до наукових пошуків студентів нашого факультету.

Керівник гуртка,
професор кафедри української філології та журналістики
С. Л. Ковтюх