filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Найграмотніший студент університету»

Відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Найграмотніший студент університету»

2 листопада 2022 року на безкрайніх, як українські степи, просторах інтернету в спеціально створеному гугл-класі відбулась урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Найграмотніший студент університету».

Висока самоорганізація української нації, яка нині дивує світ, не підвела й цього разу: знайшли й запросили всіх переможців, а також небайдужих студентів із факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій.

Приємно, що грамоти надруковано на нових фірмових бланках Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з новим гербом закладу, на якому вже немає ненависних обрисів фортеці російських окупантів ХVIII століття. Ми не можемо змінити історію, проте необхідно поміняти своє ставлення до деяких моментів: не толерувати й не прославляти російські окупаційні символи чи в координатах московії, чи російської імперії, чи радянського союзу, чи нинішньої російської федерації. В усі часи цей споконвічний ворог чинив геноцид на наших теренах, і нині намагається все зробити для того, щоб вільної України на мапі світу не було. Проте – зась!

Не народився ще на світ той, хто зможе приборкати непереможну жагу до життя, прагнення до волі й поступу самостійної, незалежної, соборної України.

Щиро дякуємо краЗСУнчикам і всім, хто їм допомагає, за те, що маємо змогу навчатися, трудитися, збиратися на гутірки, за те, що наш захід не перервали сирени повітряної тривоги (знову спрацювало якесь колективне мольфарство).

Першою віншували студентку групи КН22Б факультету математики, природничих наук і технологій Сніжану Грек, яка посіла І місце.
Далі привітали Дар’ю Стадник (група МР22Б факультету педагогіки, психології та мистецтв), Даниїла Мущенка (група ІП22Б-1 факультету бізнес-освіти, історії та права), Ксенію Пожар (група ПП22Б факультету педагогіки, психології та мистецтв), Діану Коваленко (група Ж22Б факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій) як срібних призерів.
Поздоровили й студентів, які отримали грамоти за ІІІ місце: Аліну Вернигору (група ІП22Б-1 факультету бізнес-освіти, історії та права) та трьох переможців із факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій – Єлизавету Бабічеву (група АН22Б), Ірину Бегер (група Ж22Б), Анастасію Філімонову (група УА22Б).

Кожен із нагороджених поділився власними враженнями про конкурс, про церемонію нагородження, про завдання студентів у такі нелегкі часи, про значення української мови, для опанування секретами якої не вистачить цілого життя.

Присутні познайомилися з актуальними крилатими словами та плакатами про мову, переглянули кілька фрагментів із документального фільму «Соловей співає», мали змогу поділитися враженнями, висловитися про те, що їх найбільше турбує в непросту історичну пору.

У фіналі зустрічі домовилися, що 8 листопада, напередодні Дня української писемности та мови, перед Усеукраїнським радіодиктантом національної єдности, зберемося онлайн о 17.00 на мовознавчу гутірку за посиланням: https://meet.google.com/ufa-ejds-qjr

Запрошуємо всіх учасників конкурсу «Найграмотніший студент університету» (ви зможете дізнатися про те, як написали диктант, почути пояснення складних орфографічних і пунктуаційних моментів), а також усіх охочих. Ви матимете нагоду потренуватися перед радіодиктантом, почути нову інформацію про правописні секрети рідної мови.

Українська мова – зброя. Тому-то вороги так боялися й бояться свічечку Ї, серпика Є, а особливо – шибеничку Ґ. Саме українцям судилося поставити крапку над І в цій війні.

Організатор конкурсу – професор кафедри
української філології та 
журналістики С. Л. Ковтюх