filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти ЦДПУ започаткували інформаційний проєкт про нові назви вулиць Кропивницького

Студентка факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій ЦДПУ ім. В. Винниченка Єлизавета Єрещенко разом із командою однодумців працює над топонімічним проєктом, у рамках якого розповідатиме про людей, чиїми іменами названі вулиці в Кропивницькому. Про це голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга повідомив у Facebook 11 липня 2022 року.

Він зазначив, що спочатку команда проєкту планувала розпочати розповіді з письменників.

«Поговорив із креативною групою і дівчата пристали на моє прохання, щоб у числі перших були Герої, які поклали своє життя за незалежність, а водночас і за те, щоб якраз тут, у тилу, наші діти мали можливість розвивати свої ідеї», — зауважив Сергій Шульга.

До роботи над проєктом долучаються також Обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.Чижевського, Музей мистецтв, а також Регіональний центр наукових досліджень з історії України.

Наразі команда працює над форматом проєкту та готується до презентації.

Єлизавета Єрещенко, нагадаємо, у листопаді 2021 року стала стипендіаткою іменної стипендії від Сергія Шульги, започаткованої для підтримки та заохочення молоді до наукової та громадської робіт.

Джерело: Кіровоградська обласна рада